Erdoğan: Güçleri yetseydi seçilmiş tüm yöneticilerini katletmekten çekinmeyeceklerinden emin olunuz

Erdoğan: Güçleri yetseydi seçilmiş tüm yöneticilerini katletmekten çekinmeyeceklerinden emin olunuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına Beştepe'deki anıtı ziyaret ederek başladı. Ardından TBMM'ye giden Erdoğan, Meclis'te bir konuşma gerçekleştirdi.

Sabah programına Beştepe'deki anıtı ziyaret ederek başlayan Erdoğan, anıta çiçek bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberinde ziyaret gerçekleştiren heyet, şehitler için dua etti. 

Oradan TBMM'ye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada bir konuşma gerçekleştirdi.

"Eğer güçleri yetseydi, bu Meclisi taş üstünde taş bırakmayacak şekilde yıkmaktan çekinmeyeceklerinden emin olunuz." ifadesini kullanan Erdoğan, "Eğer güçleri yetseydi ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı başta olmak üzere, seçilmiş tüm yöneticilerini katletmekten çekinmeyeceklerinden emin olunuz." ifadesi ile devam etti.

Erdoğan'ın konuşması şöyle;

"Her kim 15 Temmuz'u küçümsemeye, önemsizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya, karikatürleştirmeye çalışıyorsa bilin ki amacı, işte bu derin tarihi anlamı gölgelemek, gözlerden kaçırmaktır.

Hep birlikte 'önce Türkiye' dediğimiz sürece, bu Meclis'in çatısı altındaki görüş ayrılıklarının, tartışmaların, müzakerelerin hepsi de makbulümüzdür, hatta zenginlik kaynağımızdır.

Bazen tek bir kahraman koskoca bir milletin kaderini değiştirir. 15 Temmuz'da ülkemizin dört bir yanında milyonlarca kahraman ortaya çıkmış ve kendileriyle birlikte tüm milletin geleceğine damga vurmuştur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz'da deşifre olan FETÖ hücrelerinin hızla tasfiyesiyle Türkiye her alanda yepyeni ufuklara kavuşmuş, yepyeni hamleler içine girmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri uzun yıllardır icrası için bir türlü harekete geçiremediğimiz operasyonlarını ardı ardına yapmaya başlamıştır. Bürokrasiden, iş dünyasına kadar her yerde insanlarımız öz güvenle yönlerini geleceğe çevirmişlerdir."

Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'nda 15 Temmuz şehit aileleri ile saat 16.00'da yemekte bir araya gelecek olan Erdoğan, saat 21.00'de 15 Temmuz Millete Sesleniş konuşması yapacak.

TBMM'de, 81 ilden Ankara'ya gelecek sporcuların TBMM 15 Temmuz Anıtı'nda demokrasi nöbetiyle başlayacak anma etkinlikleri, Meclis Camisi'nde sabah namazının kılınması ve şehitler için dua okunmasının ardından sona erecek.

Etiketler :