Erdoğan, Fethullah Gülen'in "kutsadığı" müteahhide milyarlık ihale verdi!

Erdoğan, Fethullah Gülen'in "kutsadığı" müteahhide milyarlık ihale verdi!
Cemaat üyeliğini kabul eden ve FETÖ dosyaları bir bir kapatılan Fettah Tamince hakkında Akfa Holding’e yönelik hazırlanan iddianamede çarpıcı ifadeler yer alıyor

Cemaat üyeliğini kabul eden ve FETÖ dosyaları bir bir kapatılan Fettah Tamince hakkında Akfa Holding’e yönelik hazırlanan iddianamede çarpıcı ifadeler yer alıyor. Davada sanık dahi yapılmayan Tamince ile Akfa Holding’in patronu Fatih Aktaş’ın birlikte hareket ettikleri ileri sürüldü.

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) finansal destek sağladıkları iddiasıyla kayyım atanan Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, cemaat üyesi olduğunu itiraf etmesine rağmen hakkındaki FETÖ soruşturmaları birer birer kapatılan işadamı Fettah Tamince ile ilgili ilginç ifadeler yer aldı. “Fettah Tamince ve Fatih Aktaş’ı Fethullah Gülen kutsadı. Fatih Aktaş, Fettah Tamince’ye emanet edildi” ifadelerine yer verilen iddianamede, Tamince’nin sahip olduğu şirketin Kazakistan müdürünün FETÖ imamı gibi davrandığı öne sürüldü.

Müdürü FETÖ imamı

Kayyım atanan Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 6’sı tutuklu, 6’sı firari 84 sanık hakkında dava açıldı. İddianamede AKFA Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş hakkında FETÖ üyeliğinden 36 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede; Akfa Holding çalışanı tanık Selim K. ise beyanında 2010 yılından itibaren Tamince’nin sahibi olduğu Sembol İnşaat’ta Soçi Olimpiyatları için çalıştığını, Tamince ile Fatih Aktaş’ın işlerinin çoğunu birlikte yürüttüklerini söyledi. Tamince’nin sahibi olduğu inşaat şirketinin Kazakistan müdürü M.B’nin FETÖ’nün imamı gibi davrandığını ve sohbet tertip ettiğini belirten Selim K., “Bu toplantılara katılan M.D isimli şahıs 2015 yılında düzenlenen bir sohbette bizlere hitaben, ‘Fettah Tamince ve Fatih Aktaş’ı Fethullah Gülen kutsadı. Fatih Aktaş, Fettah Tamince’ye emanet edildi’ diye söylemişti” ifadelerini kullandı.

Taşere etti

İddianamede ayrıca yapılan bir ihbara da yer verildi. İhbarda, Tamince’nin sahibi olduğu inşaat şirketinin Akfa firmasının Kazakistan’da aldığı ihalenin Fettah Tamince’nin şirketi tarafından taşere edildiği söyledi. Gizli tanık “Ufuk” da ifadesinde Tamince ile FETÖ ilişkisine dikkat çekti. Akfa Holding’in görünürdeki patronunun Fatih Aktaş olduğunu belirten gizli tanık Ufuk, Tamince’nin Akfa Holding’e yardımlarını ise şu sözlerle anlattı: “Fatih Aktaş şirketlerinin kapsamını belki 10-20 kat aşacak şekilde projelere özellikle Kazakistan Astana Medya Center projesini Fettah Tamince ile birlikte yapmışlardır. Daha doğrusu asıl yüklenici Fettah Tamince’nin Sembol isimli şirketi almış, o bölümü de Fatih Aktaş’a taşere etmişlerdi. Akfa Teknoloji’nin o dönem taş çatlasa 10 milyon dolarlık cirosu bulunmasına rağmen ilginç bir şekilde 104 milyon dolarlık projeyi aldı. Bildiğim kadarıyla Fettah Tamince, Akfa Teknoloji’ye 50 milyon dolarlık iki adet çek vermiş, Fatih Aktaş’ta bu çekleri Bank Asya’ya teminat göstererek projeyi finanse etmiştir. Bu da ticari hayatın olağan akışına aykırı bir durumdur.” Bu projenin de FETÖ’nün Türkiye imamı Mustafa Özcan tarafından teftiş edildiğini aktaran gizli tanık, “Mustafa Özcan bizzat gelerek teftiş etmiş ve Fatih Aktaş’tan bilgiler almıştır. Fettah Tamince ve Fatih Aktaş ile birlikte gelmişlerdi” dedi.

Para izini kaybettiler iddiası

Sanık Fatih Aktaş ile Fettah Tamince’nin FETÖ’ye para transferine ulaşılamayacağına değinen gizli tanık, “Dolayısıyla Fatih Aktaş ve Fettah Tamince’nin Türkiye’deki para trafikleri incelendiğinde FETÖ’ye para transferlerine rastlayamazsınız çünkü her ikisi de kârları Dubai üzerinden yaptıkları işlemlerle burada bırakarak paranın izini kaybetmeye çalışmaktadırlar. Bazen mallar direkt Dubai’ye giderek oradan ilgili ülke ya da şehre götürüldüğü gibi bazen de götürülmüş gibi yaparak resmi olarak paranın Dubai’de kalması sağlanmıştır.”

‘İzahı mümkün değil’

Tanık Ali Kemal P’nin de iddianamede yer alan beyanında Fatih Aktaş’ın kendisine Kazakistan’da alınan Medya Center ihalesinin Fettah Tamince tarafından ayarlandığını söylediğini aktardı. İddianamede Fatih Aktaş’ın şirketinin hızlı bir şekilde büyümesinin normal olmadığı aktarılarak bu durumun “Fethullah Gülen, Fatih Aktaş’ı Fettah Tamince’ye emanet etti beyanlarını doğrular nitelikte olduğu tespiti” yapıldı.

Etiketler :