Erdoğan: Emekli maaşları insani düzeyde

Erdoğan: Emekli maaşları insani düzeyde
Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarının insani düzeyde olduğunu iddia etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Dört SGK binasının toplu açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan, erken emeklilik sisteminin Türkiye'nin zararına olacağını ileri sürerek, " Bizim başımıza bu erken emekliliği dolayanlar bunu bedelini ödeyecekler. Milletimin faydası neredeyse varım, milletimin ve ülkemin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye’nin son 17 yılda yaşadığı büyük değişimin en somut hissedildiği alanların başında sosyal güvenlik sistemimiz geliyor.

Geçmişte işçi için ayrı, memur için ayrı, esnaf için ayrı verilen hizmetleri tek çatı altında birleştirdik. Vatandaşlarımızın taleplerine doğrudan hizmeti verecek bir iletişim ağı vurduk.

Elektronik devlet uygulamalarıyla da geçmişte fiziki mekanlarda ve kağıt üzerinde yürütülen pek çok hizmeti elektronik ortama taşıdık. Muhtarlar ve korucuları devlet şemsiyesi altına aldık. Pek çok kesime fiili hizmet süresi hakkını verdik.

Emekli maaşları insani düzeydeymiş

Emekli maaşlarını insani düzeyde hayat sürebilecek seviyeye çıkarttık.

Cumhurbaşkanı maaşına 7 bin lira zam Cumhurbaşkanı maaşına 7 bin lira zam

Emekli maaşlarını 4 kata varan oranlarda artırdık. Hiçbir emekli maaşının 1000 liranın altında kalmamasını sağladık.

Son olarak emeklilerimize kurban ve ramazan bayramlarında biner lira ikramiye vermeye başladık. Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın sosyal güvenlik sistemimize intibakları için her türlü kolaylığı gösterdik.

Geçtiğimiz 17 yılda sosyal güvenlik alanının sağlık hizmetleri boyutunda çok önemli ilerlemeler sağladık.

Sağlık hizmetlerinden yararlanmada prim borcu sürelerini esnettik. Ülkemizdeki sistemde herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunuyoruz.

Sağlık karnesi gibi, yeşil kart gibi vatandaşlarımızı rencide eden uygulamaların tamamına son verdik.

Artık vatandaşlarımız istedikleri hastaneden sağlık hizmeti alabilmekte, istediği eczaneden ilaçlarını temin edebilmektedir.

Biz gelmeden önce hatırlayın; bir ilaç reçetesindeki ilaçların hastaneden ya bir tanesini ya iki tanesini alabiliyorduk. Diğerlerini ‘git paranla al’ diyorlardı. Ama şimdi onlar kalktı. Şimdi böyle bir şey yok.

Elektronik reçete sistemiyle yanlış ilaç, yanlış doz gibi sorunları ortadan kaldırdık. Ödeme listesindeki ilaç sayısını iki katından fazla artırdık. Evde verilen sağlık hizmetinin finansmanını üstlenerek dünyada eşine az rastlanır seviyeye ulaştık.

Tüp bebekten kalıtsal hastalıkların tedavisine, ruhsal problemlere kadar pek çok tedaviyi ödeme kapsamına aldık.

Kanser tedavisinde oldukça yüksek bedeli olan işlemlerden ilave ücret alınmasının önüne geçtik. Yerli ilaç üretimine özel önem verdik. Bu konuda tüm yaşanan sıkıntıları yakından takip ediyorum ve inşallah kısa sürede hepsini de aşacağız.

Şehir hastaneleri neymiş zarar ediyormuş... Halka hizmet için zarar edelim be!

Bir merkez bankası başkanını görevden aldık, yeni başkanla beraber faiz indi. Daha da inecek.

Sağlık reformu tüm dünyaya örnek olmuş

Aylık enflasyon yüzde 8,6 ile son bir buçuk yılın en düşük seviyesine indi. Faizlerin gerilemesinden konuttan otomobil satışına kadar her alanda gözle görülür bir hareketlenme başladı. İnşallah bu hareketlenme devam edecek ve Türkiye hak ettiği seviyeye ulaşacak. Türkiye'nin sağlık reformu tüm dünyaya örnek olmuştur. Ama ABD de dahil bunu başaramamıştır.

Refah seviyesi en yüksek ülkeler arasındaki İskandinav ülkeleri EYT yüzünden batmış

Birileri Türkiye'nin sosyal devlet alanında geldiği yeri anlamakta zorluk çekiyor. Geçmişte faizi ödenen paraların doğrudan millete hizmet için kullanılmasından rahatsız oluyor. SGK'ya 30 yıl boyunca niçin geçilemediğini izah edemeyenler yapılan hizmetlere kulp takmakta yarışıyor. Geçmişte SSK'yı iflas ettirenlerin bugün erken emeklilik başta olmak üzere teklif ettikleri her uygulamayla aynı amacı güttükleri bir gerçektir. Tutturmuş bir EYT, İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim başımıza bu erken emekliliği dolayanlar bunu bedelini ödeyecekler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman olsun. Hem erken emekli olduğu zaman ideal olan ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle de ikinci iş de Sosyal Güvenlik Sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi böylece oluşan kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Bu hesap kötü, şer, zararlı bir hesaptır. Biz bunu politik hesaplarla yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin faydası neredeyse varım, milletimin ve ülkemin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uygulamaya çalışıyor bizdeki bazı köhne kişiler sistemi çökertmek için koşuyor."

"50 Kürt milletvekilim var"

50 Kürt milletvekilim var. Bizim ayrımımız yok. Çünkü biz Kürtüyle, Abazasıyla, Çerkeziyle yaratanı yaratandan ötürü sevdik. Güney sınırlarımız boyunca bir terör koridoru kurma projesi bizi kendi içimize hapsetme projesidir. Tehditleri sınırlarımızın dışında bertaraf edecek adımlar attık.

Etiketler :