Erdoğan: Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de kadınlara haksızlık yapılmıştır

Erdoğan: Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de kadınlara haksızlık yapılmıştır
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin olarak "Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de kadınlara haksızlık yapılmıştır. Kadınlarımızı hak ettikleri yere getirmenin gayreti içinde olduk" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bireyi ailesinden kopardığınızda onu istediğiniz gibi savurmanız, biçimlendirmeniz, korkutmanız, yönlendirmeniz, kullanmanız kolaylaşır. Güya tabuları yıkıyoruz diye yola çıkanlar sonuçta insanlarımızı daha büyük tabulara mahkum ederek ailelerinden koparıyorlar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Çocukları bir an önce aileden kopartacak yollar, yöntemler peşinde koşuyor. Böyle bir felakete asla izin vermeyeceğiz. Bazıları benim en az 3 çocuk tavsiyemi özel hayata müdahale gibi göstermek için çırpınıyor. Halbuki ben bu tavsiyemle hem en büyük gücümüz olan nüfusumuza sahip çıkıyor hem de aile yapımızı ayakta tutmanın mücadelesini veriyorum." diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Şanlıurfa'da konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

- Tüm sosyal faaliyetlerimizde kadınlarımız hep başta yer aldı.

- Kadınlara yönelik çözümler daime önceliğim arasında olmuştur.

- Kimi zaman en yakınımızdakilerle karşı karşıya gelme pahasına hep kadınların tarafında yer aldık.

- Bu topraklarda bugün vatanımız diye sarılabiliyorsak bunda kadınların büyük rolü vardır.

- Batı dünyası aile kurumunu yıktı, tüm aileyi değersiz hale getirdiler. Tüm bağımlılık, alkol, uyuşturucu gibi unsurlarla mücadele edemiyorlar. Uzun süredir aile yapımızı bozmaya yönelik saldırılar almaktayız.

60 Saniyede Gün Özeti

Etiketler :