Erdoğan dün: "Hatırlatmadan geçmek mümkün değil" bugün: "Hamdolsun gündeme gelmedi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Brüksel uçuşu öncesi yaptığı basın toplantısında ABD'nin 24 Nisan çıkışının Biden görüşmesinde mutlaka gündeme geleceğini dile getirmişti. Bugün ise görüşme sonrası yaptığı açıklamada Hamdolsun gündeme gelmedi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi önceci Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

ABD Başkanı Biden’ın 24 Nisan’da, 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelendirmesi hatırlatılan Erdoğan konunun mutlaka gündeme geleceğini söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Görüşme alanımız çok geniş. Zira 24 Nisan, bizler için maalesef çok çok olumsuz bir süreç oldu. Böyle bir yaklaşımı tabii ki beklemezdik ama bu yaklaşım bizleri ciddi manada üzmüştür ve bunu gündeme getirmeden geçmeyi tabii doğru bulmamız mümkün değil. Zira Türkiye rastgele bir ülke değil. Türkiye, Amerika ile NATO'da müttefik bir ülke. İki müttefik ve bu iki müttefikin kalkıp da bu konuda NATO'yla yakından uzaktan alakası olmayan Ermeniler konusunda böyle bir yaklaşımın içerisine girilmesi bizi rahatsız etmiştir, üzmüştür. Tabii bunu hatırlatmadan geçmek mümkün değildir."

NATO Zirvesi sonrasında ABD Başkanı Biden ile yüz yüze görüşme gerçekleştiren Erdoğan yeniden kameraların karşısına geçti. Erdoğan'a  1915 olaylarıyla ilgili ABD’nin aldığı kararının ele alınıp alınmadığı da soruldu. Erdoğan bu soruya “Hamdolsun, hiç gündeme gelmedi” cevabını verdi.