Erdoğan bu kez tarihleri karıştırmadı!

Erdoğan bu kez tarihleri karıştırmadı!
Çorum'da konuşma yapan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Hitit Üniversitesini biz kurduk" derken bu kez tarihleri karıştırmamasıyla dikkat çekti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinglerde ve konuşmalarında sık sık tarihleri karıştırmasıyla dikkat çekiyordu. Bugün Çorum'da yaptığı konuşmasında "Hitit Üniversitesi'ni kim kurdu? Biz kurduk." diyen Erdoğan, bu kez tarihleri karıştırmayarak dikkat çekti.

http://halktv.com.tr/galeriler/erdogan-biz-yaptik-dedi-ama-tarih-hayir-dedi/1

Hitit Üniversitesi 2006 yılında kurulmuştu.

İşte Erdoğan'ın daha önce karıştırdığı tarihlerden bazıları:

  • Erdoğan'ın biz yaptık dediği Adıyaman Havalimanı 1998 yılında hizmete girdi.
  • AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes Havalimanı'nı da AKP'nin yaptığını iddia etmişti. Oysa Adnan Menderes Havalimanı 1987 yılında hizmete girdi.

    Erdoğan'ın, Malatya'da ilk üniversiteyi kendilerinin kurduğunu belirtmesine rağmen Malatya'daki İnönü Üniversitesi 1975 yılında kurulmuştu.

    Erdoğan, 80 darbesi öncesi Metris'te işkence gördüğünü iddia etmişti. Metris'in 1981 yılında açıldı.

    Erdoğan, 1989 yılında Türkiye'ye gelen MR cihazını da kendilerinin getirdiğini iddia etmişti.

    Erdoğan, AKP iktidara geldiğinde 28 yıllık olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ni görmezden gelerek, Sivas'ta kendilerinden önce üniversite bulunmadığını da iddia etti.

    Süleyman Demirel Üniversitesi 1992 yılında açıldı.

    Tek partili dönemde 75 kişilik sınıflarda okuduğunu iddia eden Erdoğan, kendisinin 1954 yılında doğduğunu, çok partili hayata ise 21 Temmuz 1946'da geçildi.

    Erdoğan 1992'de kurulan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ni hiçe saydı ve kendilerinden önce Zonguldak'ta üniversite olmadığını belirtti.

    Erdoğan'ın kendisinin kurduğunu söylediği Halk Ekmek ise, 1977 yılında zamanın İstanbul Belediye Başkanı CHP'li Ahmet İsvan tarafından kurulmuştu.

    Erdoğan, "Başakşehir ile övünüyorum çünkü ben kurdum" demişti. Oysa kulüp 1990 yılında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen tarafından kurulmuş, AKP döneminde yalnızca adı değiştirilmişti.

Etiketler :