Erdoğan, 'baskın seçim' mesajı mı verdi?

Erdoğan, 'baskın seçim' mesajı mı verdi?
Erdoğan'ın "Türkiye önümüzdeki dönemde hastalıklı siyasetin temsilcilerinden kurtulacaktır" sözleri, 'baskın seçim' tartışmasını gündeme getirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yeni tedbirleri açıklaması beklenen Erdoğan, yine muhalefete yüklendi.

Muhalefeti 'darbe çığırtkanlığı' yapmakla suçlayan Erdoğan'ın konuşmasında dikkat çeken bir başka husus daha vardı.  Erdoğan'ın "Türkiye, önümüzdeki dönemde sadece salgını yenmekle ve 2023 hedeflerine ulaşmakla kalmayacak, aynı zamanda bu hastalıklı siyasetin temsilcilerinden de kurtulacaktır" sözleriyle 'baskın seçim' tartışması gündeme geldi.

Erdoğan'ın konuşmasının ilgili kısmı şöyleydi:

"PKK'lıların Van'da yaptığı eylem ile, CHP'lilerin Adana'da yaptığı saldırı, farklı araçlarla da olsa aynı gayeye yöneliktir. Siyasette kurdukları ittifakı sahada mazlumlara saldırmak üzere genişletenlerin hesabını milletimiz sandıkta görecektir. Milletimizin eli yakalarından eksik olmayacaktır. Geçmişte ülkemizin her meselesi gibi kanayan bu yarayı da çözmek için gayret göstermiştik. Bu samimi mücadeleyi en ağır ifadelerle itham edenlerin bugün 3-5 milletvekilliği için düştükleri zelil hali ibretle takip ediyoruz. Amacı halka ve hakka hizmet olmayan proje siyasetçilerin düşecekleri durum budur. Her türlü kepazeliği sergileyip üzerini demokrasi kılıfıyla örtmeye çalışanlar için yolun sonu görünmüştür. Demokrasi ve milli iradeden ümidi kestikleri için cunta, darbe, kaos, felaket çığırtkanlığı yapanlar, cevabı her zaman olduğu gibi milletimizden alacaklardır.

"Hastalıklı siyaset" diyerek baskın seçimi mi işaret etti?

"Türkiye önümüzdeki dönemde sadece salgını yenmekle ve 2023 hedeflerine ulaşmakla kalmayacak, aynı zamanda bu hastalıklı siyasetin temsilcilerinden de kurtulacaktır. Bir kez daha salgın döneminde 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımız başta olmak üzere hizmet için canla başla çalışan Vefa Destek Grubu'na teşekkür ediyorum. Tüm emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum."

Etiketler :