Erdoğan: Tam kapanmada en kötü ihtimalle Türkiye'deyim

Erdoğan: Tam kapanmada en kötü ihtimalle Türkiye'deyim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapanmada nerede olduğu sorusuna "Şu an kesin karar vermedim ama buralardayım en kötü ihtimalle Türkiye’deyim" dedi. Erdoğan aşı ile ilgili soruya da "Sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Aşı tedarikinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Elimizde yeterince aşı var ve Rusya’dan Sputnik aşısı da gelecek.

Yerli aşı

Şu anda üniversitelerimiz, bazı ilaç firmalarımız yoğun bir çalışmanın içindeler. Onların bana verdikleri söze dayanarak konuşuyorum. Eylül-Ekim gibi üretime geçeceğine inanıyorum. Ankara’daki üniversitelerde de çalışmalar var.

Kıbrıs görüşmeleri

Güney Kıbrıs’a güvenmiyorum. Onlar hiçbir zaman dürüst davranmadılar. Referanduma saygı duymadılar, Kuzey yüzde 65 evet derken Güney tam aksine bir o kadar hayır dedi. Bunlar yalancı, dürüst değil. Dürüst davranmadıkları sürece bunlarla anlaşmaya varmak mümkün değil.

Erdoğan, "Tam kapanmada İstanbul'da mısınız?" sorusuna ise "Şu an kesin karar vermedim ama buralardayım en kötü ihtimalle Türkiye’deyim" şeklinde yanıt verdi. 

Etiketler :