Erdoğan: Asalak gibi yapışan elitler...

Erdoğan: Asalak gibi yapışan elitler...
Erdoğan, "Kaymağını yedikleri bu ülkeye adeta asalak gibi yapışan elitler, Türkiye'nin kültür hayatının çoraklaşmasının da başlıca müsebbipleridir" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programına katıldı. Erdoğan programda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Kaymağını yedikleri bu ülkeye adeta asalak gibi yapışan elitler, Türkiye'nin kültür hayatının çoraklaşmasının da başlıca müsebbipleridir" dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında "Üstat Necip Fazıl son nefesini verinceye kadar statüko ve kalemşorlarının hedefi olmuştur, tam 8 kez hapse girmiştir.

Saldırılar ve hoyratlar karşısında dinleyenlerin yüreğinde abideleşen bir Necip Fazıl vardır. Gelecek nesillere üstadın hayalini kurduğu güçlü bir Türkiye'yi bu eserlerle bırakacağına inanıyorum. Üstat Necip Fazıl son nefesini verinceye kadar statüko ve kalemşorlarının hedefi olmuştur, tam 8 kez hapse girmiştir. Gelecek nesillere üstadın hayalini kurduğu güçlü bir Türkiye'yi bu eserlerle bırakacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Etiketler :