Erdoğan: Açtığımıza 'niye geldiniz' demeyeceğiz

Erdoğan: Açtığımıza 'niye geldiniz' demeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi’ni çok önemsiyorum. Açılışını yaptığımız da niye geldiniz demeyeceğiz, hoş geldiniz diyeceğiz. Biz de dağıtmak yok. Biz de toparlamak var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tersane İstanbul'un temel atma töreninde proje kapsamında Türkiye'nin 3 önemli müzesinin bölgeye inşa edileceğini, ilk defe bir kadın müzesinin yine aynı proje kapsamında açılışının yapılacağını duyurdu. Erdoğan, 'Buraya yıllık ortalama 30 milyon ziyaretçi bekliyoruz' dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"İSTEMESELER DE AKM'NİN TEMELİNİ ATTIK"

Hangi projeye bismillah demişsek aynı şeyle karşılaştık. Marmaray'ı engellemek istediler. Yeni Havalimanı'ndan vazgeçirmek istediler. Her türlü provokasyonu denediler. Biz yılmadık, yolumuza devam ettik. Atatürk Kültür Merkezi'ni çok önemsiyorum. Açılışını yaptığımız da niye geldiniz demeyeceğiz, hoş geldiniz diyeceğiz. Biz de dağıtmak yok. Biz de toparlamak var. Yani Mevlana'nın anlayışıyla 'Ne olursan ol yine gel' biz böyle diyoruz.

Bunlar engellemekten, yıkmaktan yakmaktan başka bir şey bilmiyor. Yarına dair hiçbir tasavvurları yok. Haliç'te kayık bile yüzdürülemez hale gelmişti. Haliç'te suni adacıklar ortaya çıkmıştı. Kötü koku sebebiyle yanından geçmek bile imkansızdı. İşte şimdi Haliç Kongre Merkezi olarak inşa ettiğimiz yer öyleydi. Bugünkü hale getirdik. Pek çok kişi Haliç'ten umudunu kesmişti. Haliç'in toprakla doldurulmasını teklif eden bile olmuştu. Gençler atık su arıtma tesisleri kurarak, Haliç'e atık su gelmesini engelledik.

Etiketler :