Erciyes Dağı'nda mahsur kalmışlardı: İyi haber geldi

Erciyes Dağı'nda mahsur kalmışlardı: İyi haber geldi
Erciyes Dağı’nda zirveye çıkan iki dağcı, dönüş yolunda yaşanan sakatlık nedeniyle mahsur kaldı. Ayağı burkulan A.K. ve yanındaki arkadaşı E.K.T., bölgeye gönderilen ekiplerin yaklaşık 7 saat süren çalışması sonucu kurtarıldı.

Kayseri’de sabah saatlerinde Erciyes Dağı’na zirve tırmanışı yapan A.K. ve E.K.T., inişe geçtikleri sırada talihsiz bir olay yaşandı.

yeni-proje-2025-07-06t220117-520.jpg

YARDIM TALEBİNDE BULUNDU

A.K., dönüş yolunda ayağını burktu. Arkadaşı E.K.T., durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirerek yardım talebinde bulundu.

erciyeste-mahsur-kalan-2-dagci-kurtaril-802510-237537.jpg

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

İhbar üzerine bölgeye Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, UMKE ekipleri ve Hacılar Dağcılık Kulübü’nden 2 dağcı sevk edildi.

Yaklaşık 7 saat süren yoğun arama-kurtarma çalışm

erciyeste-mahsur-kalan-2-dagci-kurtaril-802507-237537.jpg

HASTANEYE NAKLEDİLDİ

İlk müdahalesi olay yerinde yapılan A.K., daha sonra sağlık ekiplerince hastaneye nakledildi.

erciyeste-mahsur-kalan-2-dagci-kurtaril-802513-237537.jpg

YARALI DAĞCIYI SIRTINDA TAŞIDI

Öte yandan kurtarma çalışmaları sırasında jandarma personelinin, yaralı dağcıyı sedyeye ulaştırmak için sırtında taşıdığı anlar dikkat çekti.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)