Enver Aysever'den muhalefete: Halk TV'yi koruyamazsan ülkeyi nasıl idare edeceksin?

Enver Aysever, RTÜK’ün Halk TV ve Tele 1’e verdiği 5 günlük ekran karartma cezasına muhalefetin yeterli tepkiyi göstermemesine isyan etti. Aysever, “Ben burada can çekişiyorum, senin şakalaşma hakkın yok” dedi. 

Enver Aysever, Şule Aydın ile Haber Masası’nda cezalar karşısındaki tepkisizliğe isyan etti. Aysever muhalefete “Halk TV'yi koruyamazsan ülkeyi nasıl idare edeceksin?” sorusunu yöneltti.

Aysever şunları söyledi:

“Üç sebepten dolayı tepkim var. Birinci tepkim sayın Akşener’le sayın Kılıçdaroğlu sosyal medya üzerinden şakalaştılar. Bazı şeylerin şakası yapılmaz. ‘Bilmem ne dizisini izliyordum da son bölüm bilmem ne’ dediler.  Adam da kalktı, haklı olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Siz dizi izlerken biz hizmette bulunuyorduk’ dedi. Arkadaşlar danışmanlarınızı iyi seçin. Bu işler şakayla olmaz. Nefes borusu kesiliyor şu an. Düşün ben kalp krizi geçirmişim, öleceğim siz kendi aranızda şakalaşıyorsunuz. Ben burada can çekişiyorum, senin şakalaşmaya hakkın yok ki. Siyaseten oradasın, halk adına oradasın. Bir, onlar dikkat çekmezse halk nasıl anlayacak bunu?

İkinci sorum şu; eğer Halk TV’yi koruyamıyorsan, yurttaşlar dönüp şunu demez mi, ‘Ben demokratik tepki bekliyorum. Halk TV’yi koruyamazsan ülkeyi nasıl idare edeceksin?’ O seviyede bir sesin çıkması lazım. Bir de üçüncüsü, şu hesabı yapanlar var; ‘Halk TV buharlaşırsa yerine benim kanalım oturur. Ben çok izlenirim’ diyenler varsa yanılırlar. Tam tersi ben kapatıldığımda sen de kapatılırsın.

Ben burada neden suçlanıyorum? Ortada suç yok. Küfür etmemişim, Türkiye’nin örf adetlerine bir şey yapmamışım, terör meselesine net tavır almışım, Türkiye’nin yurtdışı operasyonları dahil olmak üzre askeri ve uluslararası sorunlarında her zaman yurtsever davranmışım. Benden kastım Enver Aysever değil, Halk TV’nin etik değerleri ve gazetecilik değerleri. Halk TV’nin içinde Gökmen Karadağ gibi akademik olarak ders veren insanlar da var. Halk TV’nin içinde Kadri Gürsel gibi yılların yazılı basınında çalışanlar da var.  Halk TV’de senin gibi gencecik, Türkiye’ye umut olmuş ve sadece burası olduğu için Türkiye’nin tanıştığı insanlar da var. Şimdi Suat Bey Genel Yayın Yönetmeni olmuş son derece deneyimli bir insan ve elli tane dengeyi tutmaya çalışıyor.

Tüm bu insanlar neden Halk TV’deyiz biz? Çünkü biz aslında Türkiye’de çeşitlilik ortadan kalktığı için burada buluştuk, tercih ettik. Bu kurumu yaratan kim? Hepsine teşekkür ediyoruz. Peki bu kurumu yaşatan kim? Yaşatana karşı bir sorumluluğumuz yok mu? Halk TV izleyicilerinin hakkını savunmak zorundayım. Ben, Halk TV’ye, Tele 1’e, TV5’e, Sözcü’ye, Cumhuriyet’e kilit vurulsun biz buradan yırtarız daha çok izleniriz diyemem. Siyasetçi ne yapacak? İşine geldiğinde, mikrofon uzatıldığın ‘Canım Halk TV’… E şimdi? Bazı siyasetçiler kendilerine gelsinler. “

Etiketler :