Enis Berberoğlu'nun avukatından açıklama

Enis Berberoğlu'nun avukatından açıklama
Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, Halk TV'de Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini değerlendirdi.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Enis Berberoğlu'nun avukatı, Murat Ergün Halk TV'de Can Coşkun'un sorularını yanıtladı. Ergün, "Bazı isimler FETÖ'nün yargı operasyonu yapılırken bu isimler canla başla FETÖ'yü savundu." dedi.

Ergün şunları söyledi:

"Yine benzer isimler bu yapılanın ne kadar doğru olduğunu savunuyor. Güç kimdeyse onun tarafından bakanların laflarına bakmamak lazım. Biz artık şaşırmıyor ne yapacağımıza odaklanıyoruz. Meclis'te bunun yapılması doğru değildi. Hukuken mümkündü diyorlar. Hukuken değil yasal olarak mümkündü. Hukuk yasaların da üstünde çok geniş bir kavramdır. Bir iş yasal olabilir ama kamu vicdanında ve evrensel hukuk içerisinde meşru göstermez.
AYM'de aynı dosya için bir itiraz süreci söz konusu. Telafisi imkansız zararlar doğdu. Diyelim ki önümüzdeki haftalarda AYM Enis Berberoğlu'nu haklı buldu ve Berberoğlu'nun miletvekilliğinin düşürülmesine gerekçe yapılan mahkeme kararı ortadan kalktı.
Meclis'e nasıl dönecek? Böyle bir iç tüzük yok. Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğine devam ediyor olması bu millete ne zarar verdi?

Bazı isimler FETÖ'nün yargı operasyonu yapılırken bu isimler canla başla FETÖ'yü savundu. Yine benzer isimler bu yapılanın ne kadar doğru olduğunu savunuyor. Güç kimdeyse onun tarafından bakanların laflarına bakmamak lazım. 

Enis Berberoğlu'nun FETÖ ya da başka herhangi bir terör örgütüne yardımda bulunmadığı mahkeme kararıyla sabit olmuştur. Savcılık FETÖ'ye üye olmamakla birlikte yardım etmekten dava açmıştır. Ancak, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Enis Berberoğlu hakkında beraat kararı vermiştir.

Enis Berberoğlu hakkında savcılık siyasi ya da askeri casusluk ile cezalandırılmasını istemiştir ve İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi ilk başta böyle bir görüş bildirmişse de İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi ardından Yargıtay'ın ilgili ceza dairesi Enis Berberoğlu'nun siyasi ya da askeri casusluk yapmadığını eyleminin sıradan bir suç olduğunu casusluk bağlamında bir suç işlemediği kesinleşmiştir. Berberoğlu, gazetede çıkan bir haber nedeniyle 5 yıl 10 ay ceza almıştır. Bunun infazıyla uğraşılmaktadır. 

Etiketler :