Son dakika... Dilan Polat'ın Bir Avukatı Daha Gözaltında! Polat Ailesi Kaçmaya Mı Hazırlanıyordu?

Kara para aklama suçlamasıyla gündemde olan Engin Polat ile Dilan Polat gözaltına alındı. Operasyondan önce gizliliği sağlamak için 15 polise sarı zarflar dağıtıldığı öğrenildi. Gazeteci Murat Ağırel acil şekilde gözaltına alınma nedeni olarak 'kaçmaya hazırlandıkları' yönünde tespitler olduğunu dile getirdi. Öte yandan Dilan Polat'ın bir avukatı daha gözaltına alındı.

SON DAKİKA HABERİ: Bir süredir kamuoyunu meşgul eden ve kara para aklama iddiasıyla gündemde olan Dilan Polat ile Engin Polat gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı ekiplerce yakalanan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

KAÇMAYA HAZIRLANDIKLARI İDDİASI

Gazeteci Murat Ağırel, "Polat ailesinin acil şekilde gözaltına alınmasının nedenini öğrendim" sözleriyle bir paylaşım yaptı. Ağırel, Polat ailesinin kaçmaya hazırlandıkları yönünde tespitler olduğunu dile getirerek, "MASAK raporu daha hazırlanmamış. Hali hazırda Savcılık birden fazla Masak raporu bekliyor. Buna rağmen neden gözaltı yapıldığını sorduğumda ise aldığım cevap, Kayıtlı mernis adreslerin güncellenmesi ,güncellenen adreslerin oturum olmayan boş adreslere taşınması ve kaçmaya hazırlandıkları yönündeki tespitler neden olmuş" dedi.

DİLAN POLAT'IN BİR AVUKATI DAHA GÖZALTINDA

Dilan Polat'ın ikinci bir avukatının da gözaltında olduğu belirlendi. Av. Ahmet Gün'ün yanısıra Av. Haydar Enes Çetinkaya'nın da gözaltına alındığı ortaya çıktı.

haydar-enes-cetinkaya.jpeg
Avukat Haydar Enes Çetinkaya.

BASKIN KARARI GİZLİ TUTULDU

Dilan Polat ve Engin Polat çiftine dair düzenlenen operasyonun detayları ise ortaya çıktı. Gazeteci Emrullah Erdinç Dilan-Engin Polat çiftine yapılan baskının ayrıntılarını 2.Sayfa programına anlattı.

Erdinç şu ifadeleri kullandı;

'Baskında Polat çiftinin birinci ve ikinci derece yakınları da gece yataklarında uyurken kapılarında polisleri gördü. Aslında Polat ailesine yapılan bu baskının kararını Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı dün akşam saat 17:00'da verdi. Ancak karar gece saatlerine kadar gizli tutuldu.

'SARI ZARFLAR VERİLDİ'

Operasyonda görev alacak polislere sarı zarflar verildi ve bu zarfların gece 03:00'te açılması söylendi. Operasyonda görev alan 150 polis 4 gruba ayrıldı ve zarfları açtıklarında Dilan Polat Engin Polat çiftinin ve yakınlarının ev adreslerini ve mahkeme kararlarını buldu.

Polis evlere eşzamanlı baskın düzenledi. Dilan Polat evde uyurken Engin Polat'ta ayaktayken polis baskınına yakalandı.

Polis çifte gözaltında olduklarını söyledi ve önce cep telefonlarına el koydu sonra giyinmelerini istedi."

EVDE 80 SAYFA EVRAK ELE GEÇİRİLDİ, 13 KİŞİ ARANIYOR

Polat çiftine yönelik gece yapılan operasyonda evde yapılan aramada tapu ve faturaların da içerisinde bulunduğu 80 sayfa evrak ele geçirildi. Operasyonda gözaltı sayısı 17’ye yükselirken, 13 şüphelinin ise arandığı öğrenildi.

ENGİN POLAT'A POLİSTEN UYARI

Öte yandan Engin Polat'ın sağlık kontrolü için getirildiği hastanede 'ayak ayak üstüne attığı' anda polis tarafından uyarıldığı anlar da kameraya yansıdı.

dha-7fd53e1bc7823b5b1e12727072414bcb-2.jpg

Dilan Polat'ın ise Engin Polat'ı sağlık kontrolünde sıra bekledikleri sırada omzundan öptüğü görüldü.

dha-7fd53e1bc7823b5b1e12727072414bcb-7.webp

MASAK RAPORU

MASAK ön raporuyla birlikte Polat çiftinin birinci derece yakınlarının hesaplarına tasfiye halinde olan 3 şirketten sözde ticaret yapılmış gibi gösterilerek sahte fatura kesildi. Bu şirketlerden hesaplara 200 milyon lira para girişi olduğu, söz konusu paranın yine aile üyelerine ait şirketler arasında transfer edilerek en son Engin Polat’ın sahip olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplandığı, bu parayla gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi.

Raporla birlikte önce Polat çiftinin ve birinci derece yakınlarının mal varlıklarına el konuldu. Daha sonra vergi müfettişleri polisle beraber çifte ait 15 ayrı iş yerinde arama yaptı.

Çalışmaların ardından gece saatlerinde Polat çifti hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararla birlikte İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da da eş zamanlı operasyonlar yapıldı.

gozal.jpeg

ŞİRKET ORTAKLARI DA GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler arasında, Ankara’da yaşanan Nilgün Yılmaz, Ali Güray Kapusuzoğlu ve Tacettin Kaleli de yer aldı. Anılan kişiler, Dilan Polat ve Engin Polat’a ait şirketlerin ortağı konumunda.

Kapusuzoğlu ve Kaleli, geçen yıl kurulan Dilan Mücevherat AŞ’nin yönetiminde de yer alıyor.

KARDEŞİ SILA DOĞU DA GÖZALTINDA

Polat çifti ile birlikte gözaltına alınan Sıla Doğu, Kürşat Polat, Sezgin Polat ve avukatları Ahmet Gün, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

"GÖZALTI LİSTESİNDE YABANCI UYRUKLU KİŞİLER DE VAR"

Gelişmenin ardından X hesabından bir paylaşımda bulunan gazeteci Murat Ağırel, "Engin Polat ve Dilan Polat dahil 30 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş. Gözaltı listesinde yabancı uyruklu kişilerin de olduğu belirtildi. Bu akşam yayına girmeden edindiğim bilgiye göre raporlar daha tamamlanmamıştı. Umarım MASAK ve Vergi Müfettişlerinin raporu tamamlanmıştır. Ayrıntıları öğreneceğiz" ifadelerini kullandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat haklarında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılmış, şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerle defterlere el konulmuştu.

Etiketler :