Emniyetten Doğu Perinçek'e '15 Temmuz' yalanlaması

Emniyetten Doğu Perinçek'e '15 Temmuz' yalanlaması
Emniyet Genel Müdürlüğü, Doğu Perinçek'in 15 Temmuz'a ilişkin ortaya attığı 'toplantı' iddiasını sert bir dille yalanladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğünde, 15 Temmuz gecesi müdürlerin bir toplantı gerçekleştirdiğini ve toplantı neticesinde “TSK darbe yapmıştır, polis askere karşı koymaz” yönünde karar aldıklarını ifade etmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Perinçek’in bu iddialarını “Türk Polis Teşkilatı olarak bu iddiayı şiddetle reddediyoruz” sözleriyle yalanladı.

Teşkilattan yapılan açıklamada, 15 Temmuz gecesi 63 emniyet mensubunun şehit olduğu, 284 emniyet mensubunun ise gazi olduğu hatırlatıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İfade etmek isteriz ki Türk Polis Teşkilatı olarak bu iddiayı şiddetle reddediyoruz. Bırakınız Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatını, taşra teşkilatı da dahil hiçbir kademesinde iddia edildiği gibi bir konu gerçekleşmemiştir, benzer bir şifai emir de verilmemiştir. Hal böyle iken aradan geçen 4 yıl içerisinde yapılan yargılamalar ve tanık beyanları da dahil olmak üzere maddi hiçbir delil de ortada yokken böylesine yanlış, asılsız, mesnetsiz, zan altında bırakmaya dönük iddianın hangi amaçla ortaya atıldığı anlaşılamamıştır."

Etiketler :