Emniyet, polis intiharındaki tarihi sayıyı yalanladı, veri paylaşmadı

Emniyet, polis intiharındaki tarihi sayıyı yalanladı, veri paylaşmadı
Emniyet Genel Müdürlüğü bugün yaptığı açıklamada, polis intiharlarındaki tarihi sayının doğru olmadığını söylerken gerçek intihar sayılarına dair veri paylaşmadı.

halktv.com.tr'nin gündeme getirdiği polis intiharlarının tarihi rekor kırarak bir yıl içinde 100'e ulaştığına dair haberine, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM) açıklama geldi.

EGM tarafından yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında yer alan son dönemde polis intiharlarının arttığı yönündeki iddialar ve paylaşılan veriler doğruları yansıtmamaktadır" denilirken intihar hakkındaki iddiaların daha önceki tarihlerde de gündeme geldiği hatırlatıldı.

screenshot-21.jpg

Yapılan açıklamada, 11 ayda intihar eden polis sayıları açıklanmazken emniyet personellerinin ruh sağlığı ile ilgili takibi ve tedavisi gereken personellerin desteklenmekte olduğu belirtildi.

Ne olmuştu?

Kapatılan Emniyet - Sen Başkanı Faruk Sezer, halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada, Türkiye'de yıl içinde intihar eden polis sayısının 100'e ulaştığını belirtmiş, bu sayının tüm zamanların en yükseği olduğuna dikkat çekmişti. Sezer, EGM'den gerçek intihar sayılarını açıklamasını istemişti.