Emniyet Müdürü'nün yasak aşkına gizli kayıtla şantaj

Emniyet Müdürü'nün yasak aşkına gizli kayıtla şantaj
Bir ilin emniyet müdürü evli olduğu halde siber suçlarda görevli bir polis memuruyla aşk yaşayınca istifaya zorlandı. O emniyet müdürüne yakın kaynaklar ise emniyet müdürünün görüntü ve kayıtlarının alındığını İçişleri Bakanı tarafından tehdit edildiğini öne sürdü.

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde 10 il yıkıldı. Müdahalenin geç yapıldığı, yetkililerin ortada olmadığı depremzedeler tarafından hep dile getirildi. Yıkımın en çok olduğu illerden biri olan Kahramanmaraş’ta depremin olduğu gün şehrin emniyet müdürünün olmadığını da gazeteci Tolga Şardan kamuoyuna duyurmuştu.

Şardan söz konusu yazısında, depremin olduğu gün Kahramanmaraş'ta polis güçlerine liderlik yapacak il emniyet müdürünün olmadığını çünkü mevcut emniyet müdürünün depremden bir hafta önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı sorun nedeniyle 25 Ocak'ta emekli olduğunu yazdı. O emniyet müdürü emeklilik kararı aldığı gece saat 21.30'da dilekçe vermiş istifası ise aynı gece kabul edilmişti. Uzunca bir süre ise Maraş’ta emniyet müdürü koltuğu boş kalmıştı

‘Eşim hasta’

Depremin hengâmesinde bir emniyet müdürünün bir gece de neden istifa ettiğinin yanıtını aradık. Telefonla konuştuğumuz emniyet müdürü eşinin rahatsız olduğunu o nedenle istifa ettiğini söyledi. Ses tonu oldukça üzgündü.

‘Benzer durumda olan başka emniyetçiler var’

Ancak bu emniyet müdürüne yakın kaynaklar aynı şeyi söylemiyordu. İddia o ki bu emniyet müdürü bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından tehdit ediliyordu çünkü emniyet müdürünün siber suçlarda görevli bir memur ile ilişkisi vardı. Bu ilişki yasa dışı bir şekilde kayıt altına alınmış ve belgelenmişti. O emniyet müdürü daha fazla dayanamadı ve bir gece istifasını sundu. O istifa aynı gece ise kabul edildi. Konuştuğumuz kaynaklar sadece o emniyet müdürünün değil benzer durumda çok sayıda teşkilat mensubunun olduğunu ve pek çoğunun ilişkisinin kayıt altına alındığını öne sürdü.