Emine Bulut'un ailesinin avukatı İstinaf Mahkemesi'ne başvurdu

Emine Bulut'un ailesinin avukatı İstinaf Mahkemesi'ne başvurdu
Kırıkkale'de Emine Bulut'u öldüren eski eşi Fedai Varan'a verilen müebbet hapis cezası kararına, ailenin avukatı itiraz ederek İstinaf Mahkemesi'ne başvurdu.

Kırıkkale'de Emine Bulut’u kızının gözleri önünde katleden Fedai Varan hakkında verilen müebbet hapis cezasına, başsavcılığın ardından Emine Bulut'un ailesi de itiraz etti. Aile, Varan'ın ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını istiyor.

Varan'a verilen müebbet hapis cezasının ardından, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı da açıklama yapmış, müebbet hapis cezasının yetersiz olduğu ifade edilerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması için karara itiraz edileceği belirtilmişti. Başsavcılığın ardından bugün Emine Bulut'un ailesi de Fedai Varan'a verilen müebbet hapis cezası kararına itiraz ederek İstinaf Mahkemesi'ne başvurdu.

NE OLMUŞTU?

Kırıkkale'de eski eşi Fedai Baran tarafından bıçaklanan Emine Bulut'un, hastanede hayatını kaybetmeden önce olay yerinde çekilen son görüntüsü ortaya çıkmış, görüntüde Emine Bulut, "Ben ölmek istemiyorum" derken, yanında bulunan 10 yaşındaki kızı F.B.B.'nin "Anne lütfen ölme" diyerek ağladığı görülmüştü.

Ülke gündeminde yer bulan cinayet; kadın dernekleri, sanatçılar, siyasiler ve vatandaşlar tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 yasasının önemi kadın dernekleri tarafından tekrardan dile getirilmiş, bu cinayetlerin durdurulmasının tek yolunun İstanbul Sözleşmesi'nin gerçek manada uygulanması olduğunun altı bir kere daha çizilmişti.

DHA

İlgili Haberler