Emekliye Seyyanen Zam İçin SGK Uzmanından Dikkat Çeken Açıklama: Seçim Öncesi Seyyanen Zam Gelecek Mi?

Emekliye Seyyanen Zam İçin SGK Uzmanından Dikkat Çeken Açıklama: Seçim Öncesi Seyyanen Zam Gelecek Mi?
Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye çıkarılması kararı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kararın ardından emeklilerin gözü seyyanen zamma çevrildi. Peki seçim öncesi emekliye seyyanen zam gelecek mi? SGK Uzmanı İsa Karakaş, seyyanen zamla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Emeklilerin seyyanen zam beklentisi her geçen gün artıyor. Şubat ayı enflasyonu ve döviz kurlarındaki yükseliş, emekli bayram ikramiyelerinin 3 bin TL'ye çıkarılması bu beklentiyi daha da güçlendirdi. SGK Uzmanı İsa Karakaş, yaptığı açıklamada emeklilerin anketlerde mutsuz olduğunu ve seyyanen zam yapılmadığı takdirde seçimlerin riske girebileceğini söyledi.

TGRT Haber'e konuşan İsa Karakaş, seçim öncesi EYT'liler, en düşük emekli maaşı alanlar, memur emeklileri, ev hanımları, esnaflar ve gençlere verilen vaatleri hatırlattı.

1-001.jpg

"SEÇİM KAZANILMASINDA ÇOK İNCE HESAP VAR"

Cumhurbaşkanlığı seçiminin analizini yapan Karakaş, şunları aktardı:

"Cumhurbaşkanı seçimini gelmeden önce detaylı analizini çıkardım. Seçimin kazanılmasında çok ince hesap var. Mesela EYT çıkarıldı. 2 milyonun üzerinde emekli var. İkincisi de en düşük maaş alanların maaşı 2022 yılında 3 bin 500 iken 5 bin 500’e çıkardılar, bunu da seçimden hemen önce 7 bin 500 liraya çıkardılar."

4.jpg

"EMEKLİLER YATIRDIKLARI PRİMİN KARŞILIĞINI İSTİYOR"

Karakaş'ın emekliler arasında yaptığı anketlerde, emeklilerin sosyal yardıma muhtaç edilmek yerine yatırdıkları primin karşılığını istedikleri ortaya çıktı.

Karakaş, hükümet kanadına gelen yoğun talepler ve seçimlerin riske girebileceği gerçeği göz önüne alındığında, seyyanen zammın her an gündeme gelebileceğini söyledi.

6.jpg

"HER AN GÜNDEME GELEBİLİR"

Karakaş, şunları söyledi:

"Seyyanen zam ile ilgili hükümet kanadına baktığımız zaman, milletvekilleri ve partililer nereye giderse gitsin emeklinin seyyanen zam talebi karşılarına çıkıyor. Bu seyyanen zam, yerine getirilmediğinde kazanılacak seçimin riske edilmesi söz konusu. Bu seyyanen zam olayı her an gündeme gelirse şaşırmayacağımızı söyleyebiliriz."

14.jpg

Etiketler :