Emekliye maaş zammı için tarih verildi... AKP'li Akbaşoğlu açıkladı... Emekli maaş zammı Meclis'te ne zaman yasalaşacak?

Emekliye maaş zammı için tarih verildi... AKP'li Akbaşoğlu açıkladı... Emekli maaş zammı Meclis'te ne zaman yasalaşacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında en düşük emekli maaşının 2 bin TL zam yapılarak 7500 Türk Lirası'na yükseltileceğini duyurmuştu. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu gelişmeden sonra gözler yeni zamlı emekli maaşlarının ne zaman yatırılacağına çevrildi. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında en düşük emekli maaşının 2 bin TL zam yapılarak 7500 Türk Lirası'na yükseltileceğini duyurmuştu. Erdoğan'ın açıklamasının ardından AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da son dakika gelişmesini duyurdu. Peki emekliye zam ne zaman Meclis'te yasalaşacak? Emekliler yeni zamlı maaşlarını ne zaman alacak? İşte tüm detaylar...

2.webp

EMEKLİ MAAŞINA ZAM DÜZENLEMESİ NE ZAMAN MECLİS'TE GÖRÜŞÜLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında en düşük emekli maaşının 2 bin TL zam yapılarak 7500 Türk Lirası'na yükseltileceğini duyurmuştu. Erdoğan'ın açıklamasının ardından AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da son dakika gelişmesini duyurdu. AKP'li Akbaşoğlu, "Biz AK Parti grubu olarak konuyla ilgi ön çalışma yapıyoruz, önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını ümit ediyoruz" dedi.

3-001.webpCumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılacak zammı "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun." sözleriyle duyurmuştu.

4-001.webpAKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "Biz AK Parti grubu olarak konuyla ilgi ön çalışma yapıyoruz, önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını ümit ediyoruz" dedi.

5-001.webp