1 yıldır Erdoğan’ın imzasını bekliyor

1 yıldır Erdoğan’ın imzasını bekliyor
28 Şubat davası kapsamında hüküm alan emekli Orgeneral Çetin Doğan, 1 Mart'ta sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Tedavisinin tamamlanmasının ardından 22 Nisan'da hastaneden taburcu olan Doğan, aynı gün içerisinde tekrar cezaevine gönderildi. 84 yaşındaki Doğan'ın "Sürekli hastalık ve kocama" raporu ise bir yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde imza bekliyor.

Doğan'ın cezaevine gönderilmesi, kamuoyunda tepkilere neden oldu. Birçok kişi, Doğan'ın yaşı ve sağlık durumu göz önünde bulundurularak ev hapsine alınması gerektiğini savundu.

Çetin Doğan Kimdir?

Çetin Doğan, 1940 yılında Ankara'da doğdu. Kara Harp Okulu'ndan 1961 yılında mezun olan Doğan, çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2003 yılında Genelkurmay Başkanı oldu. 2007 yılında emekli olan Doğan, 28 Şubat davası kapsamında 2013 yılında yargılandı ve 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

28 Şubat Davası

28 Şubat dönemi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde siyasi ve toplumsal açıdan oldukça gergin bir dönem olarak hatırlanmaktadır. Bu dönemde, Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) aldığı kararlar doğrultusunda birçok kişi gözaltına alındı, işinden edildi ve yargılandı. 28 Şubat Davası kapsamında ise bu dönemde yaşanan insan hakları ihlalleri ve yasa dışı uygulamalara karıştığı gerekçesiyle birçok asker ve siyasetçi yargılandı.

Çetin Doğan'ın Yeniden Cezaevine Gönderilmesi Tartışmaları

Çetin Doğan'ın yeniden cezaevine gönderilmesi, Türkiye'de ifade özgürlüğü ve adil yargılanma hakkı gibi konulardaki tartışmaları da yeniden alevlendirdi. Doğan'ın savunucuları, onun hasta ve yaşlı bir adam olduğunu ve cezaevinin zorlu koşullarına dayanamayacağını savunuyor