Emekli Doktorlara Yapılan Zam Geri Alınıyor!

Emekli Doktorlara Yapılan Zam Geri Alınıyor!
Emekli hekimlerin maaşlarından kesinti yapıldığı ortaya çıktı. Haziran maaşlarından 3 bin 800 ile 5 bin 900 Tl arasında kesinti yapılan hekimlere ise SGK'nın yaptığı açıklama pes dedirtti. Emekli maaşlarında yapılan kesintiye, 1 Ocak 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yaklaşık 1,5 yıl boyunca yanlış fazla ödeme yapılması gerekçe olarak gösterildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli hekimlerin maaşından kesinti yaptı. SGK, bir buçuk yıl önce zam oranının yanlış hesaplandığını gerekçe göstererek hekimlerin Haziran maaşlarından 3 bin 800 ile 5 bin 900 TL arasında kesinti yaptı.

Uzun yıllar devlete çalıştıktan sonra emekli aylığı ile geçinemediklerini belirten hekimler, kesinti yerine maaş eşitlemesi istedi.

19-ljns-cover.webp​​​​​​​

Birgün gazetesi muhabiri Berkay Sağol'un haberine göre, Emekli maaşlarında yapılan kesintiye, 1 Ocak 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yaklaşık 1,5 yıl boyunca yanlış fazla ödeme yapılması gerekçe olarak gösterildi.

"YANLIŞ ÖDEME YAPILMIŞ"

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) konuyla ilgili başvuru yapan bir hekime kurum tarafından, ‘Aylıklarınıza TÜFE oranında artış yapılması gerekirken sehven, enflasyon farkı dahil, aylık artış oranı kadar zam yapıldığı anlaşıldığından 1 Ocak 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında tarafınıza ödenen 4 bin 983 TL borç çıkarılmış ve haziran aylığınızdan kesilmiştir denildi.

maaszampara-1475917.webp

HEKİMLER TEPKİLİ

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt, SGK’nin emekli hekimlerin aylık kalemlerinden birisine gereken artış oranının yanlış hesaplama yapılarak fazla olması ve 1,5 yıl boyunca fazla ödeme yapılması gerekçesiyle emekli hekim aylıklarından yapılan kesintiye tepki gösterdi.

saglik-personellerine-mujde-odemeler-artacak-h1532505359-b18afe.jpg​​​​​​​

"YASAL DÜZENLEME YAPILMALI"

Özyurt, ‘Hekimlerin maaşları farklı ödeme kalemleri üzerinden hesaplanmakta, temel maaş kalemi yanında ek ödeme için yıllara göre değişen uygulamalar bulunmaktadır. Hekimler için ‘aylık tek bir ücret hesabına’ dayalı maaş ödemesi yapılması durumunda bu tür karışıklar ve mağduriyetler ortaya çıkmayacaktır. Tüm hekimlere emekliliğe yansıyacak, insanca yaşam olanağı sağlayacak tek, adil bir ücret politikası için yasal düzenleme yapılmalıdır’ diye konuştu.”