Elmalı Davası'nın detaylarına halktv.com.tr ulaştı: Savcılık ilk şikayeti dikkate almamış, 10 sanıktan 3'ü yargılanıyor

Elmalı Davası'nın detaylarına halktv.com.tr ulaştı: Savcılık ilk şikayeti dikkate almamış, 10 sanıktan 3'ü yargılanıyor
Antalya'nın Finike ilçesinde yaşanan istismar olayının Türkiye'nin gündemine oturmasının ardından halktv.com.tr, davanın detaylarına ulaştı.

HAZAR DOST

Finike'de annesiyle beraber yaşayan 6 yaşındaki çocuğa annesinin evli olduğu erkek ve dört sevgilisi tarafından cinsel istismar uygulanırken, mağdur çocuk evde yaşayan dedesinin de kendisini istismar ettiğini beyan etti. 

Ekim 2019'de çocukların babaannesine olayı anlatması üzerine babaanne, yaşananları savcılığa bildirirken savcılığın harekete geçmediği öğrenildi. 

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği avukatlarından Gülşah Ekin Taş, ihbarın kendilerine gelmesinin ardından 10 sayfalık bir şikayet yazdıklarını söylerken, yargılama sürecinin bu şikayet sonrası başladığına dikkat çekti. 

Çocukların beyanına göre en az 10 kişi tarafından cinsel istismar suçu gerçekleşirken, mahkeme sadece anne ve üvey babanın içinde olduğu üç kişiyi sanık sandalyesine oturttu. 

Çocukların beyanlarında bulunan dede ise yargılamada tanık olarak dinleniyor. 

Annenin karakol ve mahkeme ifadelerinde çelişki olduğunu belirten Taş, "Adli Tıp'tan aldığımız raporlarda çocukların işitsel ve görsel zekalarının üst düzey olduğu yazıyor. Buna rağmen mahkeme diğer kişileri sanık olarak kabul etmedi" diye konuştu. 

Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise "2019 yılında iki çocuğun istismar edilmesi olayı ile ilgili yargılama sürecinde delillerin toplanmış olması ve alınan beyanlardaki çelişkiler dikkate alınarak sanıkların 5 Ocak 2021 tarihinde tutuksuz yargılanmalarına karar verilmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından bu karara itiraz edilmiştir. Antalya 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından itiraz reddedilmiştir. 5 ay önce tutuksuz yargılanmalarına karar verilen sanıklar hakkındaki yargılama süreci devam etmekte olup, son duruşma 21 Mayıs 2021 tarihinde yapılarak, duruşması 17 Eylül 2021 tarihine bırakılmıştır" denildi.

Ne olmuştu?

Antalya'nın Finike ilçesinde annesiyle beraber yaşayan 6 yaşındaki kız çocuğu, hem annesi hem annesinin sevgilileri, anneanne ve dede tarafından hem fiziksel hem cinsel istismara uğramış. 9 yaşındaki erkek çocuk ise kardeşini görmek için annesinin evine geldiği süreçlerde istismara uğradığını babaannesine beyan etmesinin ardından şikayetler sonucu yargılama başlamıştı. Mahkeme 5 Ocak 2021'de istismar sanıklarını adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı.

Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org