Adalet Elmalı'da istismarcı için işledi: 6 aydır aramızdalar

Adalet Elmalı'da istismarcı için işledi: 6 aydır aramızdalar
Antalya'nın Fenike ilçesinde iki çocuğa annesi, sevgilileri ve üvey babası tarafından sistematik şekilde yapılan istismarın davası Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Mağdur çocukların avukatlarının ellerinde Adli Tıp'tan aldıkları istismarı kanıtlayan rapor olmasına rağmen sanıkların tamamı, Ocak 2021'de 'delilleri karartma şüphesi olmadığı" gerekçesiyle serbest bırakıldı.

HAZAR DOST

Antalya'nın Fenike ilçesinde annesiyle beraber yaşayan 6 yaşındaki kız çocuğu, hem annesi hem annesinin sevgilileri, anneanne ve dede tarafından hem fiziksel hem cinsel istismara uğradı. 9 yaşındaki erkek çocuk ise kardeşini görmek için annesinin evine geldiği süreçlerde istismara uğrarken, çocukların durumu babaannelerine anlatmalarıyla yargı süreci başladı.

halktv.com.tr'ye konuşan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği avukatlarından Yeşim Aydın, yargılamanın 2020'den bu yana devam ettiğini belirtirken, "Sanıklar büyük kardeşi kaçırmaya çalıştı. Mahkeme bu nedenle sanıkların 'delil karartma şüphesi' olduğunu düşünerek tutuklanmalarına karar verdi. Fakat 2021'in Ocak ayında görülen davada tüm sanıklar adli kontrolle serbest bırakıldı" diye konuştu.

Bölge hastanesi ve Adli Tıp'tan iki kardeşin istismara uğradıklarına dair rapor aldıklarını söyleyen Aydın, sosyal medyada gündem olan resimlerin çocuklar tarafından bu kurumlarda da çizildiğini belirtti. Sanıkların serbest bırakıldığı mahkemede resmi raporları sunduklarına dikkat çeken Aydın, "Savcının mütalaası da tutuklanmaları yönündeydi. Fakat mahkeme, 'deliller toplandı, delilleri karartamazlar' diyerek sanıkları adli kontrolle serbest bıraktı" dedi.

 

Öte yandan Elmalı Davası olarak sosyal medyada gündem olan konuya dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlığı açıklamasında, "Antalya'nın Elmalı ilçesinde gerçekleşen iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili açıklamada bulundu. Sosyal medyada gündem olan ve tepki çeken olayla ilgili olarak bakanlıktan yapılan açıklamada, 'İki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzlem Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır' ifadeleri kullanıldı.

Kapak: Şehlem Kaçar / csgorselarsiv.org