Eğitim sektörüne yönelik siber saldırılar yüzde 63 arttı

Eğitim sektörüne yönelik siber saldırılar yüzde 63 arttı
Salgınla birlikte uzaktan eğitim ve sanal sınıflardaki artış sebebiyle, eğitim sektörüne yönelik siber saldırılarda son 2 yılda yüzde 63'lük artış yaşandı.

Salgın birlikte hızla uzaktan eğitime ve hibrit çalışma modeline geçen üniversitelerin, kampüs içindeki ve dışındaki uç noktaları izleyebilecek ve koruyabilecek bir çözüme ihtiyaç duymaya başladığını söyleyen Bitdefender’in Türkiye distribütörü Alev Akkoyunlu, “Uzaktan eğitim ve sanal sınıflardaki keskin artış nedeniyle, eğitim sektörüne yönelik siber saldırılarda pandemiden önceye kıyasla yüzde 63’lük bir artış yaşandı” dedi.

Eğitime yönelik siber saldırılarda yüzde 63 artış

“Uzaktan eğitim ve sanal sınıflardaki keskin artış nedeniyle, eğitim sektörüne yönelik siber saldırılarda pandemiden önceye kıyasla yüzde 63’lük bir artış yaşandı” diyen Bitdefender’in Türkiye distribütörü Alev Akkoyunlu, “Türkiye’deki siber saldırıları analiz ettiğimizde, eğitim sektörü, kurum başına haftalık ortalama 4 bine yakın saldırıyla en çok saldırıya uğrayan ilk 3 sektör arasında yer aldı. Özellikle eğitim kurumları, kendilerini daha önce hiç olmadığı kadar siber güvenlik savaşının içinde buluyorlar. Bugün uç nokta güvenliği teknolojileri, eğitim kurumlarının sitemlerine uzaktan erişmeye çalışan öğrenciler, öğretim üyeleri ve idari personeller düşünüldüğünde her zamankinden daha kritik bir rol oynuyor. Eğitim sektörünün ihtiyaç duyduğu birçok siber güvenlik ihtiyacını gideren Bitdefender GravityZone çözümümüz ile pandemi döneminde birçok okul ve üniversitenin siber güvenlik direncini artırmaya yardımcı olduk” ifadelerini kullandı.

Kaynak:DHA