Eğitim-Bir-Sen'den Öğretmenlik Kanunu Açıklaması: Mülakat Kaldırılsın!

Eğitim-Bir-Sen'den Öğretmenlik Kanunu Açıklaması: Mülakat Kaldırılsın!
Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmaları sürüyor. Eğitimciler Birliği Sendikası Bilecik Şubesi düzenlediği basın açıklamasında kanunun yetersiz olduğunu, düzenlenmesine ilişkin kanun önerilerini sunduklarını kaydetti.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamayı Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz okudu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ihtiyaçları karşılamadığını söyleyen Selöz, kanunun tüm eğitimcileri kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

"KANUN ÖNERİSİ HAZIRLAYIP SUNDUK"

Eğitim-Bir-Sen olarak öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak bir içerikle kanunun yeniden düzenlenmesi amacıyla bir kanun önerisi hazırlayıp Milli Eğitim Bakanlığına, TBMM Başkanlığına ve Meclis’te grubu bulunan partilerin yöneticilerine sunduklarını vurgulayan Selöz, şunları kaydetti:

"Ek ders ücreti artırılmalıdır. Uzman ve başöğretmenlik kıdem süreleri söz verildiği gibi 5 ve 10 yıl olmalıdır. Birinci dereceye gelen bütün memurlar için 3600 ek gösterge hayata geçirilmelidir. Kadroya geçen öğretmenler, kadrolu öğretmenliğin özlük haklarından faydalanmalıdır.

MÜLAKAT KONUSU YİNE GÜNDEMDE

Öğretmen atamalarında mülakatların kaldırılması gerektiğini de ifade eden Ahmet Selöz konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sözleşmeli öğretmenlik ve öğretmen alımında mülakat kaldırılmalıdır. Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılmalı, memurluğa sınavsız geçişin önü açılmalıdır. İptal edilen toplu sözleşme ikramiyesine çözüm üretilmelidir. Kamudaki şeflerin maaş dezavantajları giderilmelidir."

Kaynak:AA