Eğer aracınızda bu plakalardan biri varsa yandınız! Bakanlık dev para cezaları ve 5 yıl hapis cezasını uygulamakta kararlı

Eğer aracınızda bu plakalardan biri varsa yandınız! Bakanlık dev para cezaları ve 5 yıl hapis cezasını uygulamakta kararlı
İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2024 ve sonrasında tescil edilen araçlarla ilgili yeni yönetmeliğin hatırlatıldığı açıklamasında, APP ve sahte plaka kullananlara uygulanacak cezaları duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'ndan Uyarı: APP ve Sahte Plaka Kullananlara Ceza Kesilecek

Buna göre, APP plaka kullananlara 2 bin 647 lira, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 lira para cezası ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verileceği bildirildi.

plaka2.webp

Açıklamada, "Sahte ve APP kullanmak suçtur ve cezai yaptırımları mevcuttur. APP kullanmaya devam edenlere 2 bin 647 lira, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 lira para cezası ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecektir. Trafik sorunlarının çözümü, trafik kurallarına uyumla sağlanır, lütfen trafik kurallarına uyalım." ifadeleri kullanıldı.

APP Nedir?

APP plakalar, standartlara uygun olmayan, Avrupa'da kullanılan plakalara benzeyen plakalardır. Bu plakalar, Türkiye'de 2024 yılı öncesinde de kullanılmaktaydı. Ancak, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yeni yönetmelikle birlikte APP plakaların kullanımı yasaklandı.

plaka3.webp

Sahte Plaka Nedir?

Sahte plakalar, gerçek bir plakanın özelliklerini taşıyan, ancak resmi makamlarca düzenlenmemiş plakalardır. Bu plakalar, genellikle suç işlemek amacıyla kullanılmaktadır.

Etiketler :