Efsane MİT’çi Enver Altaylı gözaltında

Efsane MİT’çi Enver Altaylı gözaltında
Eski MİT mensubu Enver Altaylı FETÖ soruşturması kapmasında Antalya’da gözaltına alınarak Ankara'ya getirildi. 1968'de MİT’te çalışmaya başlayan Altaylı'nın Fetullah Gülen'e yakın bazı isimlerle bağlantısı olduğu öne sürülüyor.

FETÖ ile bağlantılı Ankara merkezli bir operasyon başladı. Operasyonda ilgi çekici bir isim de var. Eski MİT mensubu Enver Altaylı da, Antalya'da gözaltına alınarak Ankara’ya getirildi.

73 yaşındaki Altaylı, Bursa Işıklar Askeri Lisesi’nde okumuş, 1960'da Talat Aydemir'in darbe girişimine katıldığı için tutuklanmıştı. 1968’de MİT'te çalışmaya başlayan Altaylı’nın Fetullah Gülen’e yakın bazı isimlerle bağlantısı olduğu öne sürülüyor.

ENVER ALTAYLI KİMDİR?

73 yaşında, gizemli, gizemli olduğu kadar da efsanevi bu eski MİT mensubunun ilişkileri son derece karanlık, karanlık olduğu kadar da ilgin… Bu ilişkiler sadece Türkiye’nin değil dünya yakın tarihinde de önemli dönüşümlere neden olmuş ilişkiler.

1944 Ceyhan, Adana doğumlu bu istihbaratçının “Sovyetolog” olduğu ve Sovyetlerin yıkılması sonrası oluşann Orta Asya cumhuriyetlerinin kurulmasında “etkin bir rol oynadığı” belirtiliyor internet kaynaklarında. Altaylı’yı anlamak için birkaç ismi mutlaka akılda tutmak gerekiyor. İlki Reinhard Gehlen… Hitler’in İstihbarat şeflerinden en önemlilerinden. Görev alanı özellikle Sovyetler ve Doğu Avrupa’daki Müslüman ve Türki topluluklardı. Amacı Sovyetleri içeriden bir ayaklanmayla çökertmekti. Nazilere bağlı pek çok Müslüman askeri ve istihbari grup örgütledi. Savaş sonunda Rus askerlerinin eline düşmemek için Amerikalılara sığındı. Aynı faaliyetleri bu kez CIA adına yaptı. Yeşil Kuşak projesinin en önemli babalarından biri olarak biliniyordu.  1979’da öldü. Gehlen’in en önemli adamlarından biri ve CIA elemanı ise Ruzi Nazar adlı Özbek asıllı casustu. Ruzi Nazar 2015 yılında Antalya’da vefat etti.  Enver Altaylı ile Ruzi Nazar’ın çok sıkı irtibatlı olduğu biliniyordu. Altaylı’nın babası da Özbekistanlıydı. Annesi Melek Altaylı da önemli bir figürün kızı: Müftü Abdurahman Kavunlu’nun. Kavunlu ailesi önemli ama buradaki en önemli figür Burhan Kavuncu... Burhan Kavuncu bir zamanlar Ülkücü Gençler Derneği Genel Başkan Yardımcısı idi. MHP içinde Türkeş’e isyan bayrağı açıp İslamcı-Cihatçı akımı başlattı. Ülkücü gençleri Afganistan, Çeçenistan gibi yerlerde Sovyet rejimine karşı cihat yapmaya yönlendirdi. Bu projenin de bir zamanlar Hitler’in ajanı Gehlen’in kurduğu örgütlerin misyonunun devamı olduğu söylenegeldi.

Ruzi Nazar ile Burhan Kavuncu’nun dedesi, Enver Altaylı’nın ise babası Abdurrahman Altaylı 1938’de Türkiye’ye gelmiş iki Özbek’ti. Bu ikilinin hem Hitler’e yakın gruplar hem de daha sonra CIA ile beraber çalıştığı istihbarat çevrelerinde herkesin bildiği sırlardan sayılıyordu.

ABD’nin Orta Asya operasyonlarında Fethullah Gülen örgütünün özel bir yer tuttuğu ise uzun zamandır biliniyor. Ruzi Nazar- Enver Altaylı-Fethullah Gülen ilişkisi Gülen’in yine bir CIA organizasyonu olarak Türkiye’de 1960’larda kurulduğu söylenen Komünizmle Mücadele Derneklerine kadar gidiyor. Enver Altaylı’nın Fethullah gülen bağlantısıyla ilgili iddiaları 10 Mayıs 2015’te Sabah Gazetesi’nde Ferhat Ünlü Adriyatik’ten Çin Seddi’ne Amerikan Rüyası adlı köşe yazısında bakın nasıl anlatmış:

“Enver Altaylı, 13 Mart 2013'te Zaman Gazetesi'ne verdiği röportajda (Fethullah Gülen’e yönelik) bu sevginin sınırlarını, Okyanus hinterlandı ile birlikte ABD'nin veya karasal 'Rus İmparatorluğu'nun toprakları kadar geniş tutmuş:

‘Fethullah Hocaefendi bütün insanlığın derdine derman olabilecek bir reçete sunuyor. Özünde, aşk, sevgi, üstün ahlak olan bir reçete. Türk jeopolitiğinin içini dolduracak insan Hocaefendi. İslam'ın ilk döneminde Sevgili Peygamberimiz'in (SAV), tasvir, tasavvur ve inşa ettiği yeni insan nasıl ki muazzam bir medeniyet kurdu ise, Fethullah Hocaefendi'nin tahayyül ettiği, inşasına çalıştığı 'yeni nesil' bu jeopolitiğin içini dolduracak insandır."

'Altın neslin' içini dolduracağını söylediği jeopolitiğin özü şu: Adriyatik'ten Çin Seddi'ne ABD hegemonyasının tesisi… Sloganın Türk versiyonu olan 'Adriyatik'ten Çin Seddi'ne Büyük Türk Dünyası', Okyanus Ötesi'nde 'Adriyatik'ten Çin Seddi'ne Amerikan rüyası'na dönüşüyor. “

ALTAYLI’NIN TUTUKLANMASININ PERDE ARKASINDAKİ "BÜYÜK OYUN!"

İşte Enver Altaylı’nın tutuklanması ve Fetö ile ilişki iddiaları bu satırlarda saklı. Fakat tüm bunların anlamı ne? Altaylı’nın bu ilişkileri uzun zamandır biliniyorken niye şimdi? Gerek Altaylı gerek ise ülkücü gruplar içine ya da İslamcı gruplar içine yuvalanmış kimi isimlerin aslında tüm bu işleri ABD adına yaptığı biliniyor. Hedefin de Rusya olduğu. Esasen FETÖ'ye ilk ve en sert tepkinin zamanında Rusya’dan gelmiş olması ve bütün Fethullah okullarını ilk kapatan ülke oluşu da FETÖ’nün ABD/CIA bağlantısı iddialarıyla ilişkiliydi. Artık Türkiye FETÖ ile mücadele ederken bu ekibe asla dokunulmadı. Ta ki şu ana kadar… Şimdilerde Suriye’de ABD açıkça PKK/YPG’yi silahlandırırken, Türkiye’nin Suriye’ye Afrin ve İdlib’e müdahale  hazırlıklarından bahsedilirken… Ve en önemlisi bunun için Rusya ve İran'ın destek ve rızasına ihtiyaç varken İran’ın da Azeri azınlık dolayısıyla Rusya gibi kendini bu bakımdan tehdit altında hissettiği bilinirken ,İran Genel Kurmay Başkanı’nın Türkiye ziyaretinin hemen ardından bu tutuklama Suriye için bir taviz ve bir uzlaşmayı mı işaret ediyor; tartışılmaya değer.

Etiketler :