Düzce'de bilanço ağırlaşıyor: 180 bin civciv boğuldu, otel inşaatı çöktü, içme suyu kesildi

Düzce'de selin bilançosu ağırlaşıyor. Ev ve iş yerlerinin sular altında kaldığı kentte içme suyu ana hattı da sele kapıldı. Suların kesildiği Düzce'de bazı yollar da kapandı.

Batı Karadeniz'i etkisi altına alan sağanak yağışların neden olduğu selin bilançosu gün geçtikçe ağırlaşıyor. Selden en fazla yara alan illerden biri ise Düzce.

Kentte, çok sayıda ev ve iş yerini su basarken çekilen görüntüler yaşananların ağırlığını ortaya koyuyor. Sel sularına karışan içme suyu ana hattı nedeniyle Düzce'de ise su kesintisi de yaşanıyor.

duzcede-sel-bilancosu-otel-insaati-coktu-su-kesintisi-basladi-1840-dhaphoto6.jpg

180 bin civciv boğuldu

Gölyaka ilçesinde bir tavuk kümesinden gelen görüntüler tüyler ürperti. Sular altında kalan tavuk kümesinde 180 bin civciv öldü.

duzcede-sel-bilancosu-otel-insaati-coktu-su-kesintisi-basladi-1840-dhaphoto4.jpg

Kümesin sorumlusu Ercan Arı, "Dere yatağı yön değiştirerek, direkt kümese doğru akmaya başladı. Yarım saat içinde de kümes komple sular altında kaldı. 370 bin hayvanımız vardı, alt katlardaki 180 bin hayvan telef oldu. Şu anda üst kattaki hayvanları yaşatmaya çalışıyoruz. 'Yağmur devam etmesin' diye dua ediyoruz" dedi.

Köylerin yolu kapandı

Merkeze bağlı Samandere ve Derdin köyleri arasındaki 1,5 kilometrelik yol, sel suları ile kaplandı. Köylere ulaşım alternatif yollardan sağlanmaya çalışılıyor.

duzcede-sel-bilancosu-otel-insaati-coktu-su-kesintisi-basladi-1840-dhaphoto9.jpg

Otel inşaatı çöktü

Derdin köyündeki kaplıca oteli inşaatının ise bir kısmı çöktü. Düzce'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Beyköy su alma regülatörünün bulunduğu Uğur Suyu taştı.

duzcede-sel-bilancosu-otel-insaati-coktu-su-kesintisi-basladi-1840-dhaphoto12.jpg

Ana su hattı sel sularına kapıldı

Yol ile 2 ayrı bölümden toplam 600 metrelik ana su hattı, sel sularına kapıldı.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, tüm imkanların seferber edildiğini söyleyerek, "İlk işimiz kente su vermek. En geç yarın akşama kadar şehre su vermek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Kaynak:DHA