Listeye 4 Türk Girdi: Dünyanın En Zengin 1000 İnsanı Belli Oldu!

Listeye 4 Türk Girdi: Dünyanın En Zengin 1000 İnsanı Belli Oldu!
Forbes tarafından yayınlanan "Dünyanın En Zengin İnsanları" listesi güncellendi. 1000 kişilik listede zirve 248.7 milyar dolarlık mal varlığı ile Elon Musk'ın olurken, listeye 4 Türk iş insanı girme başarısı gösterdi.

Dünyanın en zengin insanları her dönem merak konusu olmuştur.

Günümüzde bu soruya yanıt vermek için Forbes tarafından hazırlanan ve anlık olarak güncellenen milyarderler listesinde dikkat çeken değişiklikler yaşandı. Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, ikinci sıradaki takipçisi ile farkı giderek açarken, dünyanın en zengin 1000 insanı listesine Türkiye'den 4 isim dahil oldu.

X, SpaceX ve Tesla şirketlerinin sahibi olan Elon Musk'ın zirvede bulunduğu listenin ikinci sırasında Amazon'un kurucusu Jeff Bezos yer alırken, üçüncü sırada ise Louis Vuitton markasının sahibi Bernard Arnault yer aldı.

elon3.jpgTÜRKİYE'NİN EN ZENGİN 4 İSMİNDEN ÜÇÜ KOÇ AİLESİ'NDEN

Öte yandan listede ilk 1000'e girme başarısı gösteren 4 Türk iş insanının üçü Koç Ailesi mensubu oldu. Türkiye'nin en büyük şirketler topluluğu olan Koç Holding bünyesinde faaliyetler yürütmüş isimler ikinci, üçüncü ve dördüncü sırayı paylaşırken, zirvedeki isim olan Murat Ülker ise bu yıl da "Türkiye'nin en zengin insanı" unvanını elinde bulundurdu.

İşte Türkiye'nin En Zengin İsimleri

1) Murat Ülker

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, 5.4 milyar dolarlık servetiyle bu yıl da Türkiye'nin en zengin ismi olmaya devam etti. Ülker markasının yaratıcısı Sabri Ülker'in çocuğu olan Murat Ülker, son haftada mal varlığını 46 milyon dolar artırma başarısı gösterdi.

Murat Ülker, 5.4 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 568. ismi oldu.

lker4.jpg2) İpek Kıraç

Türkiye'nin en zengin kadını olan İpek Kıraç, 3.9 milyar dolarlık servetiyle aynı zamanda dünyanın en zengin 809. ismi oldu.

Suna Kıraç ve İnan Kıraç'ın çocukları olarak Koç Ailesi üyesi olan İpek Kıraç, son haftada mal varlığına 94 milyon dolarlık ekleme yaparak 4 milyar dolar sınırına yaklaştı ve Türkiye'nin en zengin 2. ismi oldu.

kirac3.webp3) Semahat Sevim Arsel

Listenin 2 numarası olan İpek Kıraç'ın teyzesi olan bir başka Koç Ailesi üyesi Semahat Sevim Arsel, 3.8 milyar dolarlık servetiyle İpek Kıraç'ın hemen arkasında yer alarak Türkiye'nin en zengin 3. ismi oldu.

Arsel, son haftada mal varlığını 91 milyon dolar büyüterek dünyanın en zengin 847. ismi oldu.

semahat.jpg4) Mustafa Rahmi Koç

Dünyanın en zengin 1000 kişisi arasına giren son Türk ise 3.4 milyar dolarlık servetiyle Mustafa Rahmi Koç oldu.

Koç Ailesi'nin yaşayan en eski üyelerinden biri olan Rahmi Koç, son haftalarda mal varlığını 79 milyon dolar büyütme başarısı gösterirken, dünyanın en zengin 952. ismi olmayı başardı.

rahmikoc1.jpg