DSP'den Sarıgül'e açık kapı

DSP'den Sarıgül'e açık kapı
Mustafa Sarıgül'ün CHP'den istifa etmesinin ardından DSP'den Sarıgül'e yeşil ışık yandı. DSP Genel Başkanı Aksakal "Sarıgül partinin evladıdır, başvurusu kurullarımızda değerlendirilir" dedi.

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 31 Mart seçimlerinde CHP’den aday gösterilmeyince partisinden istifa etti. Bunun üzerine Sarıgül’ün ismi eski partisi DSP ile anılmaya başlandı.

Sarıgül yaptığı açıklamada yol haritasını Şişli halkıyla birlikte belirleyeceğini söyledi. Sarıgül’ün yoluna DSP ile mi yoksa bağımsız olarak mı devam edeceğine yönelik farklı iddialar bulunuyor.

Bugün Sözcü gazetesi yazarı ve TELE 1 programcısı Can Ataklı CHP'li bir dostunun kendisine eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün seçime DSP'den gireceğini söylediğini aktardı. Ataklı ayrıca, kaynağının kendisine “Sen zannediyor musun bu iş sadece Sarıgül’le sınırlı kalacak. İstanbul’da en az 14 ilçede DSP çok bilindik, CHP’li isimlerle seçime girecek” dediğini söyledi.

Ataklı’nın bu iddialarına DSP Genel Başkanı Önder Aksakal 16punto.com aracılığıyla yanıt verdi: “Sarıgül’ün DSP’den aday olup olmayacağı ya da 14 ilçeden CHP’den bilindik isimlerle seçime gireceği konusu Sayın Ataklı’nın kendi görüşleri, o yazının yüzde 90’lık kısmı gerçekleri yansıtmıyor. Bu bir tevatür. Ben partinin genel başkanı olarak bahsedilen o eski CHP’li 14 kişiyi bilmiyorum.”

Ataklı’nın “DSP projesini yaptıran Erdoğan’mış” sözlerine de sert yanıt veren Aksakal şunları ifade etti: “Sayın Ataklı biliyorsunuz 2014 yerel seçimlerinde DSP’nin Beşiktaş belediye başkan adayıydı. eğer böyle bir algı varsa Ataklı’yı da Tayyip Erdoğan aday yaptırdı. Böyle yürüyor galiba işler. bu bir gazetecilik değil kendisini reklam etmeye yönelik bir girişimdir .”

HALK HEM AKP’DEN HEM CHP’DEN YORULDU

Aksakal Sarıgül’ün istifa metninde DSP’ye işaret eden bir cümle olmadığına dikkat çekerken, “CHP kendi belediye başkan adaylarını açıklamakta zorluk çektiyse, süreci anlamsız yere uzattıysa, insanları psikolojik açıdan yorduysa bunlardan kaynaklı adayları çekildiyse bu onların sorunu olur bizim değil” dedi.

“Eskiden bu yana hem CHP hem MHP hem de AKP’den adaylık başvurusu yapmış olan, aday olan ya da belediye başkanlığı yapmış olanlar da DSP’yi tercih ediyorlar” diyen Aksakal, halkın hem iktidardaki parti olan AKP’den hem de muhalefet partisi olan CHP’den yorulduğunu belirtti.

SARIGÜL İLK KEZ DSP’DEN ADAY OLMUYOR

Sarıgül’ün tekrar DSP’ye dönebileceği iddialarına yönelik de şunları söyledi: “Gelen başvuruları engellemek gibi bir misyonumuz yok. Sayın Sarıgül ilk kez DSP’den aday olmuyor yani DSP camiasına uzak biri değil, DSP’nin evladı gibi olmuş, partinin ilklerini benimsemiş bir arkadaşımız. Böyle bir başvurusu olduğunda elbette kurullarımızda görüşürüz. Bizim için önemli olan Şişli halkının iradesi. Eğer onlar Sarıgül’ü DSP’den aday görmek istiyorlarsa biz de yolumuzu ona göre belirleriz.”

Etiketler :