'Dosyanızı kapatırız' operasyonu: Komiser yardımcısı ve polis gözaltında

'Dosyanızı kapatırız' operasyonu: Komiser yardımcısı ve polis gözaltında
Biri Komiser yardımcısı biri polis memuru olmak üzere 12 şüpheliye yönelik, hakkında soruşturma olan kişileri 'dosyanızı kapatırız' vaadiyle dolandırıldıkları iddiasıyla operasyon düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, hakkında soruşturma ya da kovuşturma olan kişileri, "Dosyanızı kapatırız" vaadiyle dolandırdıkları tespit edilen biri komiser yardımcısı, biri polis memuru, toplamda 12 şüpheliye yönelik, 3 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 11 şüpheli yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, devletin çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında tanıdıklarının olduğunu ve hakim, Cumhuriyet savcısı, Cumhuriyet başsavcısı ile Yargıtay üyesi tanıdıklarının olduğunu söyleyerek, soruşturması veya kovuşturması olan vatandaşları,, dosyalarını kapattırma, beraat ettirme gibi vaatlerle dolandırdıkları tespit edilen halen görevde olan bir komiser yardımcısı ve bir polis memuru ile 10 sivil olmak üzere toplam 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli yakalandı. Birini yakalamaya yönelik çalışmaların da sürdürüldüğü bildirildi.

 

Etiketler :