Dörtyol Limanı İşleten Şirketten Rus Petrolüne Yasak!

Dörtyol Limanı İşleten Şirketten Rus Petrolüne Yasak!
Global Terminal Services, Hatay'daki Dörtyol limanını işleten firma, Rusya'ya yönelik uygulanan yaptırımlar nedeniyle alınan bir kararla, müşterilerine Rusya'dan gelen hiçbir ürünün ithalatını kabul etmeyeceklerini duyurdu.

Türkiye'nin Akdeniz'deki orta ölçekli petrol terminallerinden biri olan Dörtyol terminali, ABD'nin artan yaptırım baskısı altında, geçen yıl rekor miktarda ithalat yaptığı Rusya'dan artık ithalat kabul etmeyecek. Türkiye, Batı'nın Ukrayna'nın işgali nedeniyle Moskova'ya yaptırım uygulamasının ardından 2022'den bu yana Rusya'nın en büyük ham petrol ve yakıt ithalatçılarından biri haline geldi. Rusya, bu duruma tepki olarak petrolü Avrupa ve ABD'den ziyade Asya, Türkiye ve Afrika'ya yönlendirerek karşılık verdi.

4035.jpg

Hatay'da terminal işleten Global Terminal Services (GTS), Rus menşeli hiçbir ürünü kabul etmeyeceğini müşterilerine duyurdu. GTS'den yapılan açıklamada, "GTS, Rus petrolüyle olan bağlantılarını kesme kararı aldı. Şubat 2024'ün sonlarında müşterilerine, yürürlükteki yaptırım kurallarına ek bir önlem olarak Rus menşeli hiçbir ürünü veya Rus limanlarından yüklenen hiçbir ürünü kabul etmeyeceğini beyan etti" ifadelerine yer verildi.

abdnin-tehdidi-hataydaki-terminali-rus-petrolunden-vazgecirdi.jpg

Etiketler :