Dönüş Trafiğinde Bunu Yapan Sürücülere Rekor Ceza Kesildi!

Dönüş Trafiğinde Bunu Yapan Sürücülere Rekor Ceza Kesildi!
Ramazan Bayramı sonrası Anadolu Otoyolu'nda yaşanan yoğunluktan kaçmak için emniyet şeridini kullanan sürücülere rekor cezalar kesildi. Yetkililer, bu tür ihlallere karşı sıfır tolerans politikası uyguladıklarını ve emniyet şeridini kullananlara en yüksek cezaların kesileceğini defalarca uyarmışlardı.

Ramazan Bayramı sonrası Anadolu Otoyolu'nda yaşanan trafik sıkışıklığından kaçmak için emniyet şeridini kullanan araçlara rekor cezalar kesildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul yönünde yoğunluk artarken, bazı bölgelerde yaşanan maddi hasarlı kazalar nedeniyle trafik akışı durma noktasına geldi. Trafik yoğunluğundan kaçmak isteyen sürücülerin emniyet şeridine girmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü İnsansız Hava Büro Amirliği ekipleri ve Bölge Trafik ekipleri harekete geçti.

Emniyet güçlerinin yaptığı kontrollerde emniyet şeridine giren 87 araca 6 bin 440’ar liradan toplamda 560 bin 280 lira ceza kesildiği belirtildi. Trafik şube ekipleri denetimlerini sürdürerek yol güvenliğini sağlamaya devam ediyor.

trafik.jpeg

Emniyet şeridini kullanmanın cezası:

6 bin 440 TL para cezası

15 gün ehliyetten geçici olarak el çekilme

Emniyet şeridini ne zaman kullanabilirsiniz?:

Acil durum araçları (ambulans, itfaiye, polis aracı)

Yol bakım ve onarım ekipleri

Yetkililer tarafından belirlenmiş özel durumlarda

Unutmayın: Emniyet şeridi, acil durum araçlarının ve yetkililerin kullanımı için ayrılmıştır. Bu şeridi kullanmak diğer sürücülerin can güvenliğini tehlikeye atar ve yüksek cezalara maruz kalmanıza neden olabilir.