Domuz Bağıyla Aysel'i Katledenler İçin Karar!

İstanbul Beyoğlu'nda Aysel Bozkurt’u domuz bağı yaparak darp edip, ağzını ve burnunu kapatarak öldürdükleri öne sürülen 2’si çocuk 3 kişinin yargılandığı davada karar açıklandı.

Beyoğlu'nda Aysel Bozkurt isimli kadın evinde domuz bağı yöntemi ile boğularak öldürülmüş şekilde bulunmuştu.

Aysel Bozkurt’u domuz bağı yaparak darp edip, ağzını ve burnunu kapatarak öldürdükleri öne sürülen 2’si çocuk 3 kişinin yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme olay tarihinde 18 yaşından küçük olan K. K. ve E. K.’yı 30’ar yıla, Mehmet Solmaz’ı ise ağırlaştırılmış müebbete mahkum etti.

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Solmaz ile yaşı küçük K.K. ve E.K. cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Boz da duruşma salonunda hazır bulundu. Son sözü sorulan K. K. ve E. K. beraatlerini ve tahliyelerini talep etti. Sanık Mehmet Solmaz ise "Pişmanım beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

KARAR ÇIKTI


Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Solmaz'a "Kadına karşı bir suç işlemek ve işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme" ve "Yağma" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme olay tarihinde 18 yaşından küçük olan E. K. ve K. K.’yi ise "Kadına karşı bir suç işlemek ve işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme" suçundan 22’şer yıl ve "Yağma" suçundan 8’er yıl olmak üzere toplam 30’ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak:DHA

Etiketler :