Dolandırıcılardan 180 Milyonluk Vurgun! İnsanların Zaaflarından Faydalandılar

Dolandırıcılardan 180 Milyonluk Vurgun! İnsanların Zaaflarından Faydalandılar
Tüm yurtta dolandırıcı şebekelerine yönelik operasyonlar hız kesmiyor. Mersin'de kopya siteler oluşturup ilan vererek ya da internet üzerinden araç satın almak isteyenleri dolandıran bir şebekeye yönelik operasyonda 32 kişi yakalandı. Şüphelilerin toplamda 180 milyon liralık bir vurgun gerçekleştirdiği belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kentte faaliyet gösteren çeşitli dolandırıcılık yöntemleriyle suç işleyen şebeke üyelerini takibe aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilerin sosyal medya platformlarındaki market bölümünü ve bilinen internet sitelerinin sahte linklerini kullanarak bungalov ev, elektrikli ev aletleri gibi ilanlar verdiği, hukuk bürosu çalışanı gibi görünerek insanları para talep etmek için aradıkları veya internet üzerinden araç satın almak isteyenleri sazan sarmalı yöntemiyle organize bir şekilde dolandırdıkları tespit edildi.

'180 MİLYON VURGUN'

Polis ekipleri, şüphelilerin toplamda 180 milyon lira civarında bir vurgun yaptığını belirledi. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda operasyon düzenleyen polis, suç örgütü lideri de dahil olmak üzere toplamda 32 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda ise 70 cep telefonu, 4 ruhsatsız silah, 1 para atma makinesi, farklı kişilere ait 62 banka kartı ile 120 bin TL para ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Kaynak:DHA

Etiketler :