Doktorlar 'yürüyemezsin' dedi, o Türkiye şampiyonu oldu!

Antalya'da motosiklet kazası geçiren Tarık Akat, doktorların yürüyemeyeceğini söylediği bir dönemde halterde Türkiye şampiyonu oldu, hedefi ise Avrupa ve dünya şampiyonluğu.

Antalya'nın sakin sokaklarında bir motosiklet kazası, genç sporcu Tarık Akat'ın hayatını kökten değiştirdi. 29 Nisan 2021 tarihinde, kendi motosikletiyle seyir halindeyken ani bir araç manevrasıyla kaza geçiren Akat, o anki şiddetli çarpmanın ardından vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklarla yüzleşti. Ancak kazanın en büyük yıkımı sağ bacağına vurdu; doktorlar, onun artık yürüyemeyeceğini söyledi.

85068-3.jpg

Fakat Tarık Akat, bu karamsar teşhisi kabul etmedi. Kararlılıkla spor ve fizik tedavi programlarına başladı ve 2,5 ay içinde adım atmaya yeniden başladı.

Bu süreçte halter sporuna yönelen genç adam, kısa sürede yeteneklerini ortaya koydu. Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda 2 kez gümüş madalya kazandıktan sonra, 2023 yılında Ankara'da düzenlenen şampiyonada 140 kilogram kaldırarak altın madalyanın sahibi oldu.

85068.jpg

Akat, başarısının sırrını inanç ve kararlılıkta arıyor: "Hayatımın en zor dönemlerinden birindeyken bile asla pes etmedim. Engeller bedenimizde değil, kendi içimizde. Şimdi hedefim Avrupa Şampiyonası'na katılmak ve uluslararası arenada Türkiye'yi gururlandırmak."

Genç sporcu, gelecekteki hedeflerinden, "Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. Bu hedeflerime ulaşmak için daha çok çalışıyorum" diye bahsetti. Tarık Akat'ın hikayesi, sadece sporda değil, yaşamın her alanında mücadele ve başarının simgesi olarak ilham veriyor.

Kaynak:DHA