Doktora bıçakla ve demir çubukla saldıran kişi tutuklandı

Doktora bıçakla ve demir çubukla saldıran kişi tutuklandı
İstanbul Esenyurt'taki Yenikent Aile Sağlığı Merkezinde babası için ilaç yazdırma talebi reddedilince doktora bıçak ve demir çubukla saldıran kişi, ikinci kez gözaltına alınışında tutuklandı.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde babasının kimliğini beyan etmediği için ilaç yazdıramayan bir kişi, Yenikent Aile Sağlığı Merkezi'ndeki doktorlara bıçak ve demir çubukla saldırdı. Saldırı anları, sağlık merkezindeki diğer doktor tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi ve güvenlik kamerasına yansıdı.

DHA'da yer alan habere göre Esenyurt Yenikent Mahallesi'nde bulunan Yenikent Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen Enginay Engin, babasının mide rahatsızlığı için ilaç yazdırmak istedi ancak kimlik beyan etmediği için sağlık merkezindeki doktorlar ilaçları yazmadı.

Gözaltına alındı, serbest bırakıldı, tekrar alındı, tutuklandı

Sağlık çalışanları Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, saldırgandan şikayetçi oldu. Sağlık merkezindeki güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, saldırganın kimliğini belirleyerek evine baskın düzenledi ve Enginay Engin'i gözaltına aldı.Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Engin, işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Saldırgan, emniyetten çıkarılırken basın mensuplarına, "Hakedene yaparım ben. Vurmadım. Hakaret ettim. Niçin hakaret ettim? Benim babam kanser hastası, mide hapı yazacak her zaman yazdığı hapı dün yazmadı. Ben de 'Hocam benim babam kanser hastası evde yatıyor. Buraya mı getireyim, Yataktan kaldırayım buraya mı getireyim' dedim" dedi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Enginay E. serbest bırakıldı.Daha sonra savcılığın talimatıyla gece saatlerinde tekrar gözaltına alınan Enginay Engin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Evinden tekrar polis ekipleri tarafından alınan Engin, işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adliyesine sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Engin, sağlık çalışanlarına küfür, hakaret, tehdit suçlarından tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Etiketler :