Doğum sancısı başlayan köpek acil servise gitti

Hatay'ın İskenderun ilçesinde doğum sancısı başlayan hamile köpek kendini acil servise attı. Hemşirelerin veteriner çağırmasının ardından doğuma alınan köpeğin 3 yavrusu da sağlıklı dünyaya geldi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde doğum sancısı başlayan hamile sokak köpeği, hastanenin acil servisi önüne geldi. Durumundan şüphelenilen köpek için hemşireler tarafından veteriner çağrıldı ve operasyonla doğumu gerçekleştirildi.

acil-servis-onune-gelen-kopege-veteriner-dogum-yaptirdi-6681-dhaphoto5.jpg

Gece saatlerinde hamile bir sokak köpeği, doğum sancısı yaşayınca İskenderun Devlet Hastanesi A/Blok Acil Servisi önüne geldi. Bitkin haldeki köpeğin seslerini duyan sağlık çalışanları, veterinere haber verdi. Kısa sürede bölgeye gelen veteriner hekimler Özberk Aksar ve Berk Belli, köpeği muayene etti.

acil-servis-onune-gelen-kopege-veteriner-dogum-yaptirdi-6681-dhaphoto2.jpg

'İnşallah anne bunu kabullenir'

Çekilen ultrasonda doğum yapması gerektiği saptanan köpek, ameliyata alındı. Köpeğin karnındaki 3 yavrusu, sağlıklı olarak dünyaya geldi. Doğumu gerçekleştiren Veteriner Hekim Özberk Aksar,  "Annenin köpeğin sağlık durumu iyi, tek sorun ise çocuklarını kabullenmiyor ve onları emzirmiyor. Şu anda mama ile yavruları besliyoruz. İnşallah anne bunu kabullenir" dedi.

acil-servis-onune-gelen-kopege-veteriner-dogum-yaptirdi-6681-dhaphoto4.jpg

 

Kaynak:DHA

Etiketler :