Doğal afetleri pedofilinin yasaklanmasına bağlayan Bedri Gencer'e derste protesto

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Sosyoloji dersi veren Prof. Bedri Gencer, doğal afetleri pedofilinin yasaklanmasına bağlaması üzerine öğrenciler tarafından derste protesto edildi.

24 Ocak'ta meydana gelen ve 41 yurttaşın yaşamını yitirdiği Elazığ depreminin ardından, yaşanan doğal afetleri 'çocuk evliliklerinin yasaklanmasına' bağlayan bir mesaj paylaşan Bedri Gencer, sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Tepkiler üzerine Gencer hakkında soruşturma başlatılmış ancak daha soruşturma sonuçlanmadan geçtiğimiz hafta yarıyıl tatilinin bitmesiyle yeniden ders başı yapmıştı.

YTÜ'lü öğrenciler ise bu duruma tepki göstererek Gencer'i derste protesto etti. Gencer'in pedofiliyi meşrulaştıran sözlerine tepki gösteren öğrenciler dersi topluca terk etti.

Dersi bırakmak için dilekçe verdiler

Daha sonra ekle-sil haftası kapsamında dilekçe veren öğrenciler, "Okulumuzun Sosyoloji dersi Grup 2 hocası Bedri Gencer'in hâlihazırda hakkında açılmış bir soruşturma bulunurken; pedofili yaklaşımı, ahlâk dışı uygunsuz söylemleri dolayısıyla üniversitemizde herhangi bir ders vermesine karşıyım ve bu dersi bırakmak istiyorum" diyerek dersi bırakmak istediklerini beyan etti.

Öğrenciye tepki çeken yanıt: Cırcır yapma

Kendisini protesto eden bir kadın öğrenciye önce "Sen bu okulun öğrencisisi misin?" diye soran Gencer, istediği yanıtı alamayınca bu kez öğrenciye "Cırcır yapma" diye çıkıştı. Gencer daha sonra, öğrencilere "Abdullah Gül eşiyle kaç yaşında evlendi?" gibi anlamsız bir soru sordu. Bunun üzerine sınıfı terk eden öğrencilerin arkasından ise "Sizin arkanızda kimlerin olduğunu biliyorum" diyerek muğlak bir tehdit savurdu.

Ne demişti?

Sosyal medyadan doğal afetlerin pedofilinin yasaklanmasından kaynaklandığını belirten Bedri Gencer, tepkiler üzerine bu paylaşımını kaldırmıştı. Gencer paylaşımında, "Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı" ifadelerini kullanmıştı.

gencer2.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :