Diyanet'e OHAL zırhı! Nikah tanımını protesto etmek isteyen CHP'li gruba polis izin vermedi!

Diyanet'e OHAL zırhı! Nikah tanımını protesto etmek isteyen CHP'li gruba polis izin vermedi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi bir grubun Diyanet İşlerinin resmi internet sayfasında yer alan nikah tanımına tepki göstermek için kurumun merkez binası önünde eylem düzenlemek istedi. Polis eyleme OHAL'i bahane ederek izin...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi bir grubun Diyanet İşlerinin resmi internet sayfasında yer alan nikah tanımına tepki göstermek için kurumun merkez binası önünde eylem düzenlemek istedi. Polis eyleme OHAL'i bahane ederek izin vermedi. Diyanet önündeki polis ekipleri, eylem yapmaları durumunda gruba müdahalede bulunacaklarının söyleyerek, protesto gösterisine izin vermeden CHP’lileri bölgeden uzaklaştırdı.

OHAL GEREKÇESİYLE EYLEME İZİN VERİLMEDİ!

CHP Ankara Gençlik Kolları üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alan nikah tanımını protesto etmek istedi. Diyanet'in kızların 9 yaşında gebe kalabileceklerini, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabileceklerini belirtmesine ilişkin açıklamalarına tepki göstermek isteyen eylemcileri kurumun önüne geldi. Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nin önündeki çevik kuvvet ekipleri tarafından durdurulan yaklaşık 100 kişilik grup, polis müdürü tarafından uyarıldı.

Polis müdürü, OHAL nedeniyle burada açıklama yapmalarının yasak olduğunu, Diyanet'in açıklamasıyla ilgili bir algı operasyonu yapıldığını ve açıklama yapıldığı takdirde polisin müdahalede bulunacağını söyledi. Daha sonra partilileri ile konuşan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, duyarlı olacaklarını belirterek, "Bu saçma sapan fetvalarla Türkiye Cumhuriyeti'nin huzurunu, düzenini, kimliğini, barış içinde yaşamasını bozmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Arkadaşlar, bu şekli ile açıklamamızı yapmış bulunuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığının uygulamalarına karşıyız. Diyanet'in içine çökmüş, ülkenin düzenini laik Türkiye Cumhuriyeti'ni çökertmeye çalışan şer odaklarına karşıyız. Teşekkür ediyor ve buradan ayrılıyoruz" dedi.

CHP'li grup bu açıklamanın ardında basın açıklaması yapmadan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın önünden ayrıldı.

Etiketler :