Diyanet İşleri Eski Başkanı’nın Oğlu da Listede! Ünlüleri Dolandıran ‘Ponzi Mine’ye Asırlık Hapis Cezası!

Diyanet İşleri Eski Başkanı’nın Oğlu da Listede! Ünlüleri Dolandıran ‘Ponzi Mine’ye Asırlık Hapis Cezası!
‘Ponzi Mine’ olarak da bilinen Mine Mumcu’nun yargılandığı 3 ayrı dosyadan 100 yılı aşkın hapis cezası aldığı anlaşıldı. Aralarında, Ece Erken, Helin Avşar, Yeliz Tuba Yasa ve basketbolcu Semih Erden’in de olduğu onlarca kişiyi dolandıran Mumcu’ya para kaptıran isimler arasında, Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Görmez’in oğlu da yer aldı. Hakkında yakalama kararı bulunan Özkan ise kayıp.

Mine Mumcu, ilk olarak askeriyeden atılan Astsubay eşi Kazım Özkan’ın görev yaptığı yerlerden biri olan Kars’taki askeri kışlada saadet zinciri kurdu. Anılan kışlada kalan Özkan’ın tayini daha sonra Erzincan’da bulunan 3. Ordu Komutanlığı’na çıktı.

whatsapp-image-2023-12-04-at-21-57-02.jpeg

Mine Mumcu ile eski eşi aynı yöntemi bu kez Erzincan’daki kışlada uygulamaya başladı. Anılan kışlada onlarca kişiyi dolandıran çift hakkında Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. ‘Dolandırıclık’ suçlaması ile açılan davada ikili 50’şer yılı aşkın hapis cezası aldı.

HELİN AVŞAR’I DA DOLANDIRDI

Kazım Özkan’ın meslekten atılması üzerine çift bu kez Ankara’ya yöneldi. İddiaya göre, çoğu bürokrat onlarca kişiyi dolandıran ikili 2017’den sonra da İstanbul’a yöneldi. Burcu Kıratlı, Ece Erken, Sinan Akçıl ve Hülya Avşar’ın kardeşi Helin Avşar’ın da olduğu birçok ünlü ismi dolandıran Mumcu ve beraberindekilere yönelik açılan davada da hapis cezası çıktı.

whatsapp-image-2023-12-04-at-21-52-46.jpeg
Esin Odacılar ve Yeliz Tuba Yasa da 'Ponzi Mine'ye para kaptırdı.

LİSTEDE KİMLER YOK Kİ…

İstanbul Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 16 kişi şikâyeti olarak yer aldı. Anılan isimler arasında yer alan basketbol oyuncusu Semih Erden 1.3 milyon TL, Tuzlaspor yöneticisi Koçer İlhanlı 3.5 milyon TL, Esin Ocaklı 500 bin TL, Özgür Yasa, Özge Yasa ile Yeliz Tuba Yasa kardeşler ise 3 milyon TL dolandırıldı.

whatsapp-image-2023-12-04-at-21-53-43.jpeg
Semih Erden ile Koçer İlhanlı'nın kaybı 5 milyon TL'ye yakın.

Anılan dosyada karar geçen yılın sonunda çıktı. Mine Mumcu, eski eşi Kazım Özkan ile Aykut Sağlam 60’er yılı aşkın hapis cezası aldı. Söz konusu dosyaya ilişkin İstinaf incelemesi sürüyor.

whatsapp-image-2023-12-04-at-21-54-47.jpeg
Mine Mumcu ile eski asker eşi Kazım Özkan, saadet zincirini askeri kışlada kurdu.

BİR DOSYASI DA MALATYA’DA

Mine Mumcu ile beraberindeki 2 kişiye yönelik bir diğer dava ise Malatya’da açıldı. Malatya Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ise 49 kişi şikâyetçi olarak yer aldı. Anılan dosyada Ali Rıza Çolak ve Ali Sait Çolak kardeşler, Tuzlaspor yöneticisi Fevzi İlhanlı, Irmak Avşar ve Yeliz Tuba Yasa ve Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Görmez’in oğlu Muhammed Burak Görmez gibi isimler yer aldı.

whatsapp-image-2023-12-04-at-21-56-13.jpeg
Aykut Sağlam ve eski TEM polisi Celaleddin Ari onlarca yıl hapis cezası aldı.

ESKİ TEM POLİSİNE 100 YILI AŞKIN CEZA

Anılan dosyada, 49 kişi, kişisel verilerinin hukuka aykırı elde edilmesi nedeni ile şikâyetçi oldu. Dosyaya göre, Mumcu, çok sayıda kişiye ilişkin kişisel bilgileri bir dönem Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nde TEM polisi olarak görev yapan Celaleddin Arı aracılığı ile elde etti. Söz konusu davada da karar çıktı. Eski polis memuru Arı rüşvet almak suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Arı, kişisel verilerini ele geçirdiği 49 kişi için ise ayrı ayrı 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

whatsapp-image-2023-12-05-at-13-35-10.jpeg
Muhammed Burak Görmez

ESKİ EŞİNİ DE SORGULATMIŞ

Anılan dosyada Mine Mumcu ile Aykut Sağlam da rüşvet vermekten 3 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Mine Mumcu ayrıca, kişisel verileri hukuka aykırı elde etme suçundan 49 kişi için, ayrı ayrı 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Mumcu’nun, anılan dosyada eski eşi Kazım Özkan’ın da kişisel bilgilerini sorgulattığı anlaşıldı. Anılan dosya İstinaf incelemesinde.

irmak-avsar.jpg
Irmak Avşar da, kişisel verileri sorgulatılan şikayetçiler arasında yer aldı.

Kaynak:halktv.com.tr