Diyanet Başkanı Audi A8'sini İade Etmemiş, Cami Garajına Çekmiş

Diyanet Başkanı Audi A8'sini İade Etmemiş, Cami Garajına Çekmiş
Tepkiler üzerinde Audi A8'ini iade eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, aracını evinin 150 metre ilerisindeki bir garaja çektiği öğrenildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın makam aracı olarak kullanıp, tepkiler üzerine iade ettiği Audi A8'in hikayesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Lüks harcamalarla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın aracının, sadece 150 metre uzaklıktaki bir depoya taşındığı ve burada gizlice bekletildiği öne sürüldü.

Diyanet kaynaklarından edindiği bilgilere dayanarak, Erbaş'ın önceki makam aracı olan Audi A6'nın eşi tarafından dar bulunması üzerine A8 ile değiştirildiğini belirtti.

Tepkilerin ardından Diyanet'in 17 Mayıs'ta yaptığı açıklamada "Başkanlığımız hizmetinde kullanılan 1 adet Audi A8 marka araç iade edilmiştir" denilmişti.

ARAÇ GARAJDA SAKLANMIŞ

BirGün gazetesinde yer alan habere göre, A8'in tepki çekmesi üzerine, aracın garajda saklandığı ve daha sonra kullanılmaya başlandığı bildirildi. Erbaş'ın şehir dışına çıkarken ve evi ile başkanlık binası arasında da aracı kullandığı ifade edildi.

Haberlerin ardından yaşanan kamuoyu baskısı üzerine aracın iadesi gündeme geldi.

Diyanet yetkilileri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile görüşerek iade kararı alındığını ve sürecin doğru yürütülmesi için açıklama yapılması gerektiğini öne sürdü. Resmi açıklama sonrasında aracın Ahmet Hamdi Akseki Camii'nin altındaki özel bir otoparka çekildiği belirtildi.

Başkanlık kaynakları, aracın TEYAŞ'a ait olduğunu ve herhangi bir iade durumunun söz konusu olmadığını savundu. Ancak aracın satılması durumunda zarar edileceği düşüncesiyle gizlice bekletildiği iddiaları, kamuoyunda eleştirilere neden oldu.

Bu gelişmeler üzerine, BirGün gazetesinin ulaştığı kaynaklar tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aracın gerçekten iade edildiğine dair belgelerle açıklama yapması gerektiği ve milletin emanetlerinin lüks araç sevdasına kurban edilmemesi gerektiği vurgulandı.