DİSK, 1 Mayıs Kararını Açıkladı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kitlesel olarak Taksim Meydanı'nda kutlayacaklarını açıkladı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, konfederasyon yöneticileriyle ve üyeleriyle birlikte 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları kararlarını açıkladı. Konfederasyonun İstanbul Beşiktaş'ta bulunan genel merkezi önünde düzenlenen açıklamada sık sık "1 Mayıs'ta 1 Mayıs alanındayız", "İnadına sendika, inadına DİSK", "Gün gelecek, devran dönecek; AKP halka hesap verecek", "Zafer, direnen emekçinin olacak" ve "Taksim Meydanı 1 Mayıs alanı" sloganları atıldı.

Burada konuşan Çerkezoğlu, yurttaşın yaşadığı ekonomik krize dikkat çekti. Bütün işçilere, emekçilere, işsizlere, kadınlara ve gençlere seslenen Çerkezoğlu, "Türkiye'nin dört bir yanındaki 1 Mayıs meydanlarında birleşmeye çağırıyoruz" dedi.

"YARIN İSTANBUL VALİSİ'YLE GÖRÜŞECEĞİZ"

Çerkezoğlu, İstanbul Valisi'yle görüşeceklerini dile getirerek şunları söyledi:

"Tabii 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için gerekli girişimleri ve görüşmeleri de başlattık. Yarın öğleden sonra İstanbul Valisi ile bir görüşmemiz olacak. Ardından İçişleri Bakanı ve bütün yetkililerle görüşmelerimizi yapacağız. Tabii 1 Mayıs'ı, birlikte örgütlediğimiz diğer bütün kurumlarla ve özellikle de ITUC'un demokrasi kampanyasının bir parçası olarak da 1 Mayıs'ı ve Taksim'i gördüğümüz için ITUC üyesi konfederasyonlarla, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve KESK başta olmak üzere diğer bütün kurumlarla, emek örgütleriyle de görüşecek ve 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olma irademizi bütün Türkiye işçi sınıfının ve toplumun da gücüyle hep beraber gerçekleştireceğiz. Bu konudaki hukuksal dayanaklarımızı, özellikle hocalarımızdan alacağımız desteklere daha güçlendireceğiz ve 1 Mayıs'ta Taksim'de olmak için çalışmalarımızı hep birlikte bugün itibarıyla başlatmış oluyoruz."

DİSK, 1 Mayıs Kararını Açıkladı

Kaynak:ANKA