Diploma esprisi olay oldu! Celal Şengör: Onlar üniversite değil! Emrah Safa Gürkan: Diplomasız da her şey olabiliyorsunuz...

Fatih Altaylı'nın Habertürk'te sunduğu Teke Tek Bilim programının konukları tarihçi Emrah Safa Gürkan, evrimsel biyolog Çağrı Mert Bakırcı ve yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör oldu. Programda Gürkan ile Şengör arasındaki üniversite ve diploma diyaloğu sosyal medyada gündem oldu.

Fatih Altaylı'nın Habertürk ekranlarında sunduğu Teke Tek Bilim programının konukları tarihçi Emrah Safa Gürkan, evrimsel biyolog ve evrim ağacı kurucusu Çağrı Mert Bakırcı ve Celal Şengör oldu. Gürkan'ın "Doğru da hocam pratik sonuçları var ama. Adam o diplomayla her şey olabiliyor, gerçi diplomasız da her şey olabiliyorsunuz ama" sözleri gündem oldu.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu "Teke Tek Bilim" programında üniversite konusu konuşulduğu sırada tarihçi Emrah Safa Gürkan'ın sözleri gündem oldu.

celal-sengor.jpg

Gürkan yayında, "Beş yüz kitabı olan, bin kitabı olan üniversite var" dedi. O anlarda Celal Şengör, "Ben hep ne diyorum, Türkiye'de hiç üniversite yok" yorumunda bulundu.

emrah-safa-gurkan.jpg

Şengör'ün sözlerine yanıt veren Gürkan ise, "Doğru da hocam pratik sonuçları var ama. Adam o diplomayla her şey olabiliyor, gerçi diplomasız da her şey olabiliyorsunuz ama" ifadelerini kullandı.

celal-sengor1.jpg

İkili arasındaki diyalog şöyle:

Emrah Safa Gürkan: Türkiye'de sadece bin kitabı olan üniversite var.

Prof. Dr. Celal Şengör: Onlar üniversite değil.

Emrah Safa Gürkan: Ama adam o diplomayla her şeyi olabiliyor. Gerçi diplomasız da her şeyi olabiliyorsunuz ama...