Dink Vakfı'nı tehdit eden sanık hakkında  üç ayrı suçtan iddianame

Dink Vakfı'nı tehdit eden sanık hakkında  üç ayrı suçtan iddianame
Hrant Dink Vakfı'nı elektronik posta yoluyla tehdit eden şüpheli Ersin Başkan hakkında üç ayrı suçlama ile iddianame düzenlendi. 

Hrant Dink Vakfı'nın e-posta adresine 30 Mayıs tarihinde [email protected] isimli e-posta adresinden tehdit mesajı yolladığı tespit edilen şüpheli Ersin Başkan, 2 Haziran'da "İmzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından tutuklanmıştı. Şüpheli Başkan hakkında tehdit olayına ilişkin 2,5 yıldan 8 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. 

Hakim karşısına çıkacak

İddianamede, şüpheli Ersin Başkan'ın savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu, çeşitli tarihlerde "Cumhurbaşkanı'na alenen zincirleme hakaret" suçunu işlediği ve kamu görevlisi konumunda bulunan Hakan Fidan'a karşı da "Kamu görevlisini karşı alenen hakaret" suçunu işlediği kaydedildi. Şüphelinin paylaşımlarında Ermeni yurttaşlara karşı hakaret içerikli sözleri olduğu ifade edilerek "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlediği de belirtildi. Başkan, önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Etiketler :