Dink Cinayeti Davası 4 Eylül'e ertelendi: 9 sanığın dosyası ayrıldı

Dink Cinayeti Davası 4 Eylül'e ertelendi: 9 sanığın dosyası ayrıldı
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilmesinin görüşüldüğü davada Yasin Hayal ve Ogün Samast dahil olmak üzere 9 sanığın dosyası ayrıldı. Dava 4-5-6 Eylül tarihlerinde devam edecek.

Dink Cinayeti Davası'nda kamu görevlilerinin yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Üç günlük celse bugünkü oturumla sona erdi. Dünkü oturumda dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler tanık olarak ifade vermişti.

Bazı tanıkların dinlenmesinin beklendiği bugünkü son oturumda , Ulusal Yargı Ağı Projesi'nde meydana gelen arıza nedeniyle söz konusu tanıkların dinlenilmesi bir sonraki duruşmaya ertelendi. MİT'in yazışmalara yanıt vermemesinin ardından tanıklık etmeleri istenen MİT mensupları da duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, son oturumda tarafların taleplerini aldı. 

9 SANIĞIN DOSYASI AYRILDI

Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Savcı sanıklardan Ahmet İskender, Erhan Tuncel, Ersin Yolcu, Salih Hacısalihoğlu, Osman Hayal, Yasin Hayal, Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz ve Ogün Samast hakkında  bazı suçlar yönünden zaman aşımının dolması ihtimali bulunduğundan bu dosyaların tefrik edilip mütalaanın hazırlanmasını için Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmesini talep etti. Tutuklu sanıklar ise tahliyelerini talep etti. 

Ara kararlarını açıklayan Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti. 9 sanık hakkındaki bazı suçların zaman aşımı süresinin dolması ihtimaline karşı dosyanın ayrılmasına karar verdi. 

Mahkeme Heyeti, ayrıca cinayet gününe ait Agos Gazetesi çevresindeki güvenlik kameraları görüntülerinin iyileştirilmesi ve dosyadaki şüphelilerle eşleştirilmesinin yapılabilmesi için görüntülerin TUBİTAK'a gönderilmesine karar verdi. 

Mahkeme heyeti, bir sonraki celseyi  4-5-6 Eylül tarihlerine erteledi. Bir sonraki duruşmada tanıkların dinlenilmesine devam edilmesi bekleniyor. 

İlgili Haberler
Etiketler :