Polis Masasında Çalışırken Gözaltına Almıştı

Polis  Masasında Çalışırken Gözaltına Almıştı
T24 yazarı Tolga Şardan'ın ardından Halk TV Özel Haber Muhabiri Dinçer Gökçe de dün yazdığı bir haber yüzünden gözaltına alındı savcılıkta ifade verdikten sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Dinçer Gökçe'nin polisler tarafından çalıştığı masadan kaldırılıp bilgisayarını kapatmasına bile fırsat verilmeden gözaltına alınması basın özgürlüğü adına Türkiye'ye yakışmayan sahnelere oluşturdu

Bundan iki gün önce yayınlanan “Çete lideri T.D. ve E. D’ye tahliye kararı” haberi ile ilgili olarak Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı resen soruşturma başlattı ve ifade vermesi için Dincer Gökçe hakkında dün gözaltı kararı aldı.

Ancak gözaltı kararı Halktv binasında uygulandı. Binaya gelen polisler Dinçer Gökçe'yi çalışırken masasında gözaltına aldı, bilgisayarını kapatmasına bile izin vermeden çalışma arkadaşlarının arasından alıp götürdü.

Bugüne dek haberleri için sayısız kereler savcılık ve polise çağrılıp ifadeye giden arkadaşımız Dinçer Gökçe'nin bu kez binaya gelen polislerin çalıştığı masaya kadar çıkıp gözaltı kararını uygulaması Türkiye'ye yakışmadı.

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen polis ekipleri, Dinçer Gökçe'yi gözaltına aldı. Gökçe daha sonra Bakırköy Cumhnuriyet Savcısı Yusuf Demir’e ifade verdi.

İfadesinin tamamlanmasından sonra Dinçer Gökçe adli kontrol kaydı ile serbest bırakıldı.

Etiketler :