Dilan Polat'tan Mektup: "Tek Bir Delil Olmadan Zulmediyorlar"

Dilan Polat'tan Mektup: "Tek Bir Delil Olmadan Zulmediyorlar"
Kara para aklama, vergi kaçakçılığı ve birçok farklı suçlama ile yaklaşık 9 aydır cezaevinde tutulan Dilan Polat ve ailesine ilişkin iddianame tamamlandı. Savcılık tarafından Dilan Polat ve eşi Engin Polat için 40 yıl hapis talep edilirken, Dilan Polat iddianamede hiçbir delil olmadığını belirterek, kendilerine zulmedildiğini iddia ettiği bir mektup kaleme aldı.

Tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran Polat ailesine ilişkin iddianame dün tamamlandı.

Engin Polat'ın 'örgüt lideri', Dilan Polat'ın ise 'örgüt yöneticisi' olarak tanımlandığı iddianamede iki isim için 40 yıl hapis cezası talep edilirken, diğer aile üyeleri için de farklı suçlardan değişen oranlarda ceza verilmesi talep edildi.

İLK DURUŞMA 4 EYLÜL'DE YAPILACAK

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesince, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca 28 sanık hakkında düzenlenen 75 sayfalık iddianamenin kabul kararının ardından tensip zaptı hazırlandı.

Mahkeme, davanın ilk duruşmasının 4 Eylül'de yapılmasına karar verdi. Duruşmalar 5 ve 6 Eylül'de devam edecek.

DİLAN POLAT'TAN MEKTUP VAR

İddianamenin kabul edilmesinin ardından Dilan Polat tarafından kaleme alınmış bir mektup sosyal medyaya servis edildi. Polat, hakkında yöneltilen suçlamaları reddederek şu ifadeleri kullandı:

"İddianamede tek bir delil olmadan yargılanıyoruz. Hiçbir suçumuz yok. Eziyet, zulm ediyorlar bize. İddianamede sadece yalancı tanık beyanları ile daha aylarca çocuklarımıza hasret kalacağız. Beni burada ölüme terk ettiler

"HAKKIM HİÇBİRİNE HELAL DEĞİL"

Bana bir şey olursa eğer ki artık yaşayamıyorum. Hakkım hiçbirine helal değil. Çocuklarımın hasretine dayanacak tek bir gücüm bile kalmadı. Bu haksızlığa artık dayanamıyorum. Hakkımı helal etmiyorum. Allah’ınızdan bulun. Çocuklarımdan ayrı ölüyorum.

Haksız ve suçsuz yere bizi ayırdınız. Aileye örgüt dediniz. Aile şirketini örgüt yaptınız. Kara para dediniz. Alnımızın akıyla kazandığımız paraya kara dediniz. Tüm raporlar geldi. Kara para, bahis yoktur yazıyor. Zulmettiniz bize, medya baskısı dediniz.

"BİR ANNEYE BU KADAR ZULMEDİLMEZ"

Bir gece iftiralarla evimizden ayırıp her gece vatan emniyet önünde tek sıra yapıp video, fotoğraf çekip medyayla paylaştınız. Eziyet ettiniz bize. Evlatlarımdan ayırdınız. Bir anneye bu kadar zulmedilmez, edilmemeliydi.

Tüm raporlar mevcut. Savcı tahliye talep etti; ama ben haksız yere hala çocuklarımdan ayrıyım. Hakkımı alan kim varsa helal etmiyorum.

adsiz-tasarim-24.png

adsiz-tasarim-25.png