Dilan Polat'ın Raporunda 'İntihar' Ayrıntısı

Dilan Polat'ın Raporunda 'İntihar' Ayrıntısı
Güzellik merkezi sahibi ve sosyal medya fenomeni Dilan Polat, kasım ayından bu yana kara para aklama gibi birden fazla suç nedeniyle cezaevinde. Geçen günlerde Dilan Polat'ın tahliye edilmesi talep edildi. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda Polat'ın intihar etme riskinin bulunduğu kaydedildi. Anca hakimliğin kararındaki gerekçe dikkat çekti.

Bir günde yaklaşık 750 bin TL harcadığını sık sık söyleyen Dilan Polat, kasım ayından bu cezaevinde. Lüks yaşamıyla bir zamanlar gündemden düşmeyen Dilan Polat, MASAK radarına girmiş ve yapılan soruşturmayla eşi Engin Polat'la kara para aklama suçlamasıyla yargılanmaya başlamıştı.

dilan-polat2.jpeg

Cezaevinde zor günler geçirdiği kamuoyuna yansıyan Dilan Polat davasında 16 tutuklu sanıktan 11'i tahliye edildi. Tahliye edilenler arasında Dilan Polat'ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu'da yer aldı.

Savcılık da Dilan Polat'ın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini istedi.

dilan.jpg

İNTİHAR RİSKİ

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre savcılık Dilan Polat'a da ayrı bir parantez açarak, Polat'ın Adli Tıp Kurumu'nda muayene edilerek hazırlanan rapor sonucunda intihar etme riskinin tespit edildiğini kaydetti.

dilan-polat-1-sfss-cover-1.webp

Raporda yüksek güvenlikli sağlık kuruluşunda koruma ve tedavi altına alınmasının uygun olduğu, sonrasında ise ilgili sağlık kuruluşunca hastalığının iyilik haline girdiğine karar verilerek taburcu edilmesiyle önerilen tedavi ve poliklinik kontrollerinin sağlanarak cezaevi şartlarında infazına devam edilebileceğinin belirtildiği ifade edildi.

666fd7e5ec75a608.webp

HAKİMLİĞİN TAHLİYEYİ REDDETME GEREKÇESİ

Hakimlik Dilan Polat'ın dosyadaki şüphelilerle ileri derecede yakın olduğunu ve bu nedenle eylemlerden arınmış olamayacağı, tutukluluğu devam eden şüphelilerle fikir ve eylem birliğinin açık olduğunu aktardı. Ayrıca Adli Tıp Kurumu raporunun şüphelinin güncel cezai sorumluluğunu engelleyecek mahiyette olmadığını ve cezaevinde kalmasının tehlike arz etmediği yönünde sağlık kurulu raporları olduğunu vurguladı.